Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Heren NOVO debuteren in de tweede divisie

volleybal n Afgelopen zaterdag startten de volleyballers van NOVO de nieuwe competitie. Voor het eerst sinds 20 jaar komt het eerste herenteam uit in de tweede divisie. NOVO mocht als eerste VC Spaarnestad uit Haarlem ontvangen. Een team dat vorig jaar in de top van de tweede divisie meedraaide en het dit jaar gemunt heeft op het kampioenschap. Het werd een wedstrijd waar veel lering uit gehaald kon worden, maar genoeg tegenstand geboden werd door de Noordwijkers.

De Haarlemmers brachten veel servicedruk mee naar Sportpark Duinwetering en de verdediging van coach Kees van de Meent had moeite deze de kop in te drukken. De eerste set werd verloren met de duidelijke cijfers 15-25, maar NOVO groeide in de wedstrijd.

Waar de tweede set nog met 18-25 verloren werd, sloeg NOVO genadeloos toe in de derde set. Mede dankzij de tips van de geblesseerde nieuwe spelverdeler Pim Mossel als assistent coach werd het team met duidelijke doelen terug het veld in gestuurd. Jeroen van Eijk en Tim Oortwijn wisselden de spelverdelers positie af en met servicedruk van diverse spelers liet NOVO de Haarlemmers het nakijken. De set werd vanaf het begin gedomineerd en NOVO won met 25-13.

Helaas wisten de Noordwijkers deze druk niet vast te houden en lieten zich in de vierde set weer overrompelen door een sterke serviceserie van de zijde van Spaarnestad. Met een set verlies van 16-25 kon terug gekeken worden naar een wedstrijd met sterke punten, maar voornamelijk veel leerpunten.

Geen goed begin van het seizoen, maar de heren van NOVO kijken uit naar waar ze voor gaan trainen en de andere tegenstanders in de poule. Volgende week mag NOVO afreizen naar Amsterdam om zich te meten tegen het eerste team van US.