Tjeerd Westdijk (l) in duel met Rob Zandbergen. | Foto: Orange Pictures / Kees Kuijt
Tjeerd Westdijk (l) in duel met Rob Zandbergen. | Foto: Orange Pictures / Kees Kuijt Foto: Orange Pictures / Kees Kuijt

Ter Leede in blessuretijd naast Noordwijk

voetbal n Het gebeurde opnieuw. Het lijkt bij Noordwijk te horen. De betere ploeg zijn, kansen niet benutten en dan op het allerlaatste moment een voorsprong uit handen geven. En dus voelde het gelijke spel, waar op voorhand mogelijk voor getekend zou zijn,uiteindelijk als een nederlaag.


Noordwijk was aanvankelijk de ploeg met de uitstraling van 'kom maar op'. Het zelfvertrouwen had onder de minimale nederlaag tegen de profs van Fortuna Sittard zeker geen deuk opgelopen. Hoewel de eerste mogelijkheid voor Ter Leede was werden daarna de aanvallende bedoelingen van Kees Zethof heel duidelijk. Toch was er wat fortuin nodig om Westdijk zijn goaltje te laten meepikken. Een afstandschot werd door keeper Sandor niet goed verwerkt en de spits tekende van dichtbij voor 0-1.


Inzakken

De ploeg van trainer Henk Wisman , die er voor had gekozen zich ver te laten inzakken, leek mentaal aangeslagen. Een zekere loomheid viel over de ploeg. En toen kort voor rust via Le Congé de 0-2 op het scorebord kwam leek Noordwijk de buit binnen te hebben. Dat James, die weer een goede wedstrijd speelde, verzuimde de 0-3 te maken werd gelaten geaccepteerd. Het zou wel goed komen leek men te denken. Maar dat bleek niet het geval. Na een uur spelen was het de na rust ingebrachte van Veen die keihard raak schoot: 1-2.


Geschrokken

Nu leek Noordwijk geschrokken en plots was er wat meer onrust in het spel waar te nemen. En de bijna logische gelijkmaker viel 10 minuten later toen Bok doelman Amezrine het nakijken gaf: 2-2.
Met van Staveren voor Westdijk en de Roode voor Hoogerwaard liet Noordwijk zijn tanden zien. En het was van Staveren die trainer Zethof zijn gelijk mocht geven. Vanuit een perfecte corner kopte hij via onder kant lat keihard raak: 2-3. Met nog ruim 10 minuten te gaan leek dit de verlossende treffer.
Omdat de verdediging van Noordwijk eerder al had laten zien dat op de nul spelen hen goed afging.


Fataal

Nu echter liep het verkeerd af en kreeg ook Zethof te maken met 'het laatste minutensyndroom'. Het op het allerlaatste moment weggeven van de winst werd de roodwitten al enige keren fataal. En ook deze keer ging het dus op het allerlaatste moment mis. De voor James in het veld gekomen Manuputty zou in de 92e minuut via een overtreding zorgen voor een penalty. Een buitenkansje waar Ter Leede via Jeffrey Bok dankbaar gebruik van maakte: 3-3. Op zich een uitslag waarmee Noordwijk tevreden zou kunnen zijn. Toch was de stemming na afloop bedrukt.


SteDoCo

Na het resultaat tegen Fortuna nu opnieuw een uitslag waarmee men, gezien het prestatieniveau, niet tevreden was. Toch blijft Noordwijk de ranglijst aanvoeren. Die plek moet volgende week nadrukkelijk worden verdedigd tegen concurrent SteDoCo. Welke ploeg ook al gelijkspeelde tegen Rijsoord. Voor Noordwijk zaak om de teleurstellingen van zich af te spelen en aan de Duinwetering te laten zien dat de ambitie om kampioen te worden er nog steeds is.


Geslaagde clinics op sportpark van Fluks

korfbal n Afgelopen week heeft Korfbal Kids clinics verzorgd bij Fluks. Eerder in de week organiseerde dit bedrijf ook al gymlessen op de Klaverweide voor de groepen 1-2 en 3-4. Zowel de lessen als de clinics waren een groot succes.


Op donderdagavond was het gezellig druk op het Fluks sportpark aan de Nieuwe Zeeweg. Op dat moment waren kinderen in de F-leeftijd (6 tot 8 jaar) onder begeleiding van Jelmer Knosse van Korfbal Kids enthousiast aan het sporten. En op zaterdagochtend was het de beurt aan de kangoeroes (leeftijd 3 tot 5 jaar). De kinderen beleefden veel plezier aan de spelletjes, daarbij waar nodig geholpen door trainers van Fluks. Voor een aantal kinderen was dit een eerste kennismaking met korfbal, en gelet op de enthousiaste reacties van zowel de kinderen als hun ouders zeker niet de laatste.


Fluks bedankt de Noordwijkse Sportraad voor het mede mogelijk maken van deze clinics, en nodigt alle geïnteresseerde kinderen uit om nog eens vrijblijvend mee te komen trainen. Kijk voor meer informatie op www.ckvfluks.nl of mail naar tc@ckvfluks.nl