Gerben van Duin feliciteert Stefan Stokkermans en overhandigt de cadeaus. | Foto en tekst: Wim Siemerink
Gerben van Duin feliciteert Stefan Stokkermans en overhandigt de cadeaus. | Foto en tekst: Wim Siemerink Foto:

Jubileum voor Huis ter Duin

Jubileum n In het Grand Hotel Huis ter Duin was het dit weekend tijd voor een feestje. Een dubbelslag waarvoor zo'n 280 gasten waren uitgenodigd .

Zij waren er niet alleen om te vieren dat commercieel directeur Stefan Stokkermans zijn 50e geboortedag herdacht. Maar ook omdat precies 130 jaar geleden de Duitse textielhandelaar Heinrich Tappenbeck een gebouw met zes hectare grond van de gemeente Noordwijk kocht en er het hotel Huis ter Duin vestigde.

Het Huis ter Duin van Tappenbeck richtte zich direct al hoofdzakelijk op gasten van niveau. En ook de latere eigenaren hielden deze koers. In de jaren 70 werd de familie Noorlander eigenaar. Die het huidige Huis ter Duin exploiteren wat uit twee delen bestaat: het Grand Hotel en het Nouvel Hotel.


Badplaatsontwikkeling

Namens de gemeente Noordwijk was er locoburgemeester Gerben van Duin die in een luchtige en uitgebreide toespraak zei heel trots te zijn op Huis ter Duin. Hij voorzag dat de badplaatsontwikkeling en de ambitie van een 7 sterrenbadplaats volledig aansluiten bij de ontwikkelingen die bij Huis ter Duin op het verlanglijstje staan. Hij overhandigde de jarige naast uitgebreide felicitaties natuurlijk de bekende witte Noordwijkse sporttas met inhoud.


Obama

In Huis ter Duin verblijven traditioneel bekende en welgestelde gasten. In het verleden waren o.a filmsterren zoals Liz Taylor en Richard Burton, koninklijke gasten zoals Gracia van Monaco en Soraya, echtgenote van de Sjah van Perziƫ. In deze tijd is dat bijvoorbeeld het Nederlands Voetbal elftal waarvan bondscoach Advocaat en ook Dirk Kuyt zich deze avond zich onder de gasten bevonden. Maar voor Huis ter Duin was natuurlijk het hoogtepunt het verblijf van president Obama.

Rick Felderhof feliciteerde namens de vaste gasten de directie en bracht een feestelijke toast uit op de jarige Stefan Stokkermans. Waarna er een groot feest kon losbarsten. Na de diverse plichtplegingen was er een feestelijk programma waarin heerlijk dineren werd gecombineerd met een aantal zeer uiteenlopende muzikale optredens.