Marja Compier, Marcel Zwarts, Barbara van den Oever, Maikel van Beek en Susan Quaars. | Foto: Willem Krol
Marja Compier, Marcel Zwarts, Barbara van den Oever, Maikel van Beek en Susan Quaars. | Foto: Willem Krol Foto:

Sportverkiezing zet sporters in het licht

n Nominaties insturen tot en met 31 oktober

Sportgala n 'We stevenen weer af op een bijzonder jaar met volgens ons hele goede sporters', stelt het Comité dat zich bezighoudt met de Noordwijkse Sportverkiezing enthousiast. 'We prijzen ons gelukkig als comité actief te zijn in de sportcity van de EU en deze verkiezing te mogen organiseren. Dus wie sporters wil nomineren; wij zijn er klaar voor.'

Marja Compier, Susan Quaars, Barbara van den Oever, Maikel van Beek en Marcel Zwarts hebben er zin in. In februari 2018 organiseren zij weer een feestelijke verkiezingsavond in de Wintertuin van de Hotels van Oranje.

'Deze avond staat helemaal in het teken van onze sporters', 'licht Maikel van Beek toe. 'Daarom roepen we ook iedereen op sporters aan ons bekend te maken. Niet alles is bij ons bekend. Daarom doen we een oproep aan iedereen om hieraan mee te doen en een naam of namen bekend te maken aan onze organisatie.'

Categorie

Het verkiezingscomité verzamelt alle ingekomen namen met bijbehorende sporten en een deskundige jury buigt zich daarna over alle inzendingen. Daar is een speciale periode voor uitgetrokken, want iedereen moet de kans krijgen om in te zenden. Omdat er nogal wat aan vast zit om alle sporters goed onder de loep te nemen, is de inzendtermijn een maand naar voren gehaald. Inzenden kan tot en met 31 oktober.
Er zijn vier hoofdcategorieën. Te weten: Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg. Daarnaast is er dit jaar een extra categorie aan toegevoegd; de categorie sportprestatie voor mensen van 75+.

Sponsoren

De Sportverkiezingen zijn een onderdeel en activiteit van de Noordwijkse Sportraad. Voorzitter is Rob de Jong. De meeste bestuursleden hebben ook zitting in het comité. De Jong is blij met de inzet van de gemeente Noordwijk en de sponsoren, die het mede mogelijk maken dat er weer een sportverkiezing kan plaatsvinden in de Wintertuin van de Hotels van Oranje. Het is fijn, dat er een gemeentebestuur is, dat er zoveel aan doet om het beoefenen van sport mogelijk te maken.
Ook de gemeente Noordwijk is heel blij met het werk van de Sportraad, de organisatie van de sportverkiezing en de sponsoren. Daardoor is het mogelijk de sportverkiezing te organiseren en onze sporters nog beter op de kaart te zetten.

Inzendingen

Sportverenigingen, sporters, belangstellenden en familieleden worden opgeroepen sporters bekend te maken en te nomineren. Naam en sport aan te geven en wat ze hebben bereikt. Daarna worden er zoveel mogelijk wapenfeiten opgezocht en gaat de jury aan de slag.
Help het comité Sportverkiezingen en nomineer de sporters. Inzendingen kunnen worden gestuurd naar: Sportverkiezingen@sportraadnoordwijk.nl


Keune muziek voor Noortukkers

Nachie n Poppodium Noordwijk houdt zaterdag 23 september weer het Noortuks Nachie in de SJC-sporthal.

Al vanaf eind jaren '80 traden de heren Johan en de Moos hier namelijk op bij de unplugged avonden. Sindsdien heeft de band een mooi repertoire opgebouwd van zowel eigen liedjes als covers binnen het akoestische sing-a-song/folkgenre. Zij zullen speciaal voor het Nachie weer bijeen komen en de avond openen om 20.30 uur.

Chaining Daisy is een oude bekende van Poppodium. Met optredens als Puinpop, Jobpop en vele andere Noordwijkse muziekevenementen op hun CV is Chaining Daisy een Noortukse band in hart en snaren. Hun stevige hardrock staat bol van de beukende beats, gierende gitaren, snerpende solo's en vlammende vocalen.

Het feestje is niet compleet zonder Band on Demand. De heren brengen de muziek die het publiek wil horen en doen dit vanuit hun eigen muzikale verleden. Muziek zoals het bedoeld is: recht uit het hart, en met een cabareteske inslag.

Tot slot is het meezingen geblazen met de Nederlandstalige covers van MeernieT. Deze band bestaat al meer dan 25 jaar en is de afsluiter van de avond. Meezingen, dansen en hossen op de leukste feestmuziek van eigen bodem: dat is waar het om draait bij coverband MeernieT.

Deuren open om 20.00 uur. Muziek van 20.30 tot 01.30 uur. Entree € 5,00 / consumpties € 2,00.

Band on Demand speelt op verzoek tijdens het Noortuks Nachie. | Foto: PR