Bouwen en belangen

Het bestemmingsplan Zeewaardig houdt de gemoederen nog steeds druk bezig. Al jaren rollen de berichten daarover van de persen en men raakt er in ons dorp niet over uitgepraat.

Op 22 mei 2012 komt het plan als voorontwerp op de agenda van de gemeente en op 18 december van datzelfde jaar wordt het plan vastgesteld.
In 2013 komen de eerste veranderingen/aanpassingen in beeld en in 2014 wordt er een nieuwere versie vastgesteld. Dan blijft het een tijdje rustig op de site van de gemeente waar de bestemmingsplannen bekend worden gemaakt. In 2016 worden er wijzigingsplannen gepresenteerd. Op het gebied van wonen wordt 133.412 m² ingepland. Dik 28% wordt daarmee van het geplande gebied bezet voor bewoning waaronder nieuw op te richten bebouwing. In maart 2017 komt de Omgevingsvisie 2030 in beeld en ergens is het daar fout gegaan. De voorgestelde bebouwingshoeveelheden werden door een foute interpretatie of overname van getalletjes of interpretatie of… in ieder geval bleek dat er 58 'fouten' zijn gemaakt waarvan 5 zeer ingrijpend. Bureau Tonnaer heeft onderzoek gedaan en er volgen nog meer onderzoeken.

Panelleden: wat vinden jullie van deze fouten? Is/zijn de ambtena(a)ren schuldig en hoeveel moet de wethouders aangerekend worden?