Het duo Hoed en de Rand is zaterdag te zien en te horen in het Cultuurcafé. | Foto: PR
Het duo Hoed en de Rand is zaterdag te zien en te horen in het Cultuurcafé. | Foto: PR Foto:

Zaterdag Poëziedag in het Cultuurcafé

dichtersdag n Zaterdag 9 september verrast het team van van der MEER/Het Cultuurcafé haar klanten met een gedicht, Melíza de Vries geeft om 10.00 uur een workshop en 's middags treden Hoed en de Rand op met Nederlandse poëtische liedjes.

De jonge kunstenares Meliza de Vries treedt regelmatig met haar gedichten op. In haar werk legt ze verbinding tussen poëzie, illustraties en maatschappelijke onderwerpen. Ze gaf in Guatemala creatieve workshops in een vrouwengevangenis. Ze stond in de finale van Festina Lente en toerde met de Poëziebus door Nederland en België.

In de workshop op 9 september gaan de deelnemers aan het werk met associatiekaartjes en spreuken. Meliza verzekert dat iedereen met een eigen geschreven gedicht naar huis gaat na het volgen van haar workshop. Al vanaf 12 jaar kun je meedoen.
Aanvang 10.00 uur, tickets €7,50 (incl. een drankje, koffie/thee) zijn verkrijgbaar online en in de boekhandel.

Hoed en de Rand

Hoed en de Rand stond eerder op het podium in Het Cultuurcafé en is terug met een nieuw poëtisch programma vol poëzie, luister- en drinkliedjes.
Samen vormen Jelle van der Meulen (zang/accordeon) en Peter van der Steen (zang/gitaar) Hoed en de Rand. De melodieën bij de gedichten maken ze zelf. Voor hun eigen liedjes zijn de inspiratiebronnen onder andere de zee en de liefde. Het duo trad voor het eerst samen op in 1994 onder de naam Peter & Jelle. Bij het maken van de eerste cd in 1998 werd de naam Hoed en de Rand.
Hoed en de Rand treedt op vanaf 15.00 uur, toegang vrij, graag reserveren via www.boekhandelvandermeer.nl


Cursus 'Grip & Glans' bij welzijnswerk

positief n Op donderdagochtend 28 september organiseert Welzijn Noordwijk, in samenwerking met Kwadraad maatschappelijk werk, de eerste bijeenkomst van de cursus 'Grip & Glans'. Een groepscursus die o.a. draait om positief in het leven staan, een doel hebben en dingen doen die voor u belangrijk zijn.

'Geniet u van het leven?' 'Verheugt u zich op de toekomst?' 'Of is er ruimte voor verbetering?' Soms is het goed even de balans op te maken en te kijken hoe het beter of plezieriger kan. De groepscursus Grip & Glans helpt de cursisten eruit te halen wat erin zit. Men krijgt tips en handvatten hoe men zelf meer grip krijgt op het leven en het leefplezier positief kan beïnvloeden, bijvoorbeeld door te ontdekken wat men echt leuk vindt en wat belangrijk is.

Cursusinformatie

De cursus is bedoeld voor iedereen uit Noordwijk van 55 jaar en ouder. Het maximum aantal deelnemers is twaalf.
Er worden wekelijks zes bijeenkomsten georganiseerd op donderdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur. De cursus start op 28 september en er is een terugkombijeenkomst waarin we terugkijken op de cursus en ervaringen uitwisselen, op 1 februari 2018.
Locatie: De Wieken, Wassenaarsestraat 5.
De kosten zijn € 30,- voor de totale cursus, inclusief een persoonlijke werkmap en koffie/thee. Aanmelden kan via de mail info@welzijnnoordwijk.nl of bellen naar tel. 7114334 / 06-40567077. Hier kan men natuurlijk ook terecht als men vragen heeft of meer informatie wilt hebben.


Tabletcursussen in de bibliotheek

cursus n Vanaf september nieuwe digitale cursussen in samenwerking met DeNicole in de Bibliotheek Bollenstreek aan de Akkerwinde.

"Ik kreeg hem van mijn kinderen, die me, ook al bedoelen ze het goed, als een digibeet behandelen. Hen wil ik niets meer hoeven vragen. Dus doe ik in feite nauwelijks iets met de iPad." Komt dit bekend voor? Dan is het tijd om zich aan te melden voor de beginnerscursus voor de iPad of Android-tablet.

In zes weken kan men kennismaken met de mogelijkheden van de iPad of de Android tablet. Waar zijn de knopjes voor? Waar zijn de instellingen voor? Mogelijkheden zoals e-mailen, internetten, apps downloaden, telefoneren en zo verder.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.
Data van de beginnerscursussen: iPad beginners: woensdag 13, 20, 27 september 4, 11, 25 oktober Van 9.30 tot 11.30 uur. Android-beginners: woensdag 13, 20, 27 september, 4, 11, 25 oktober Van 11.45 tot 13.45 uur
Kosten: € 55,- voor leden; € 65,- voor niet-leden.
In verband met het aantal plaatsen wordt men verzocht om tijdig te reserveren via www.bibliotheekbollenstreek.nl/cursus of aan de balie van één de vestigingen.