Boa

Wikipedia omschrijft 'boa' als volgt: * slangvormige damessjaal van bont of veren; * boa constrictor; * BoA is een Zuid-Koreaans zangeres, componiste, danseres, model en stemactrice. Wij kennen nog een boa: een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar.

En daar nou komt af en toe de wurgslangbeleving in Noordwijk naar boven drijven. Voorbeeld 1: als tijdens de zeer drukke Cirque des Dunes iemand met haar hondje niet over de drukke Boulevard wil lopen maar kiest voor het pad over de duinen en dan een bon krijgt… Voorbeeld 2: de Boulevard is afgesloten met betonblokken (hulde!) vanwege de Ibiza-markt. Autoverkeer is niet toegestaan. Er staan echter een paar standhouders met een voertuig van waaruit zij hun koopwaar aan de man brengen… ze krijgen een bon omdat je niet op de Boulevard mag... Voorbeeld 3: midden in het toeristische seizoen worden de parkeerregels in de ZuidDuinen veranderd. Een honderdtal voertuigen worden voorzien van een dwingend wit papiertje.
Op Facebook verscheen een opmerking: 'Prachtig, oude tijden herleven. Toen kon de gemeente politie nog jutte zakken over de borden doen om zo tijdelijk de verboden op te heffen zodat ons mooie Noordwijk met de armen open stond voor de gasten. Helaas is dat verleden tijd en wordt er gehandhaafd...'

Respondenten: hoe streng moeten de BOA's handhavend optreden tijdens niet-vaak-voorkomende drukke dagen? Streng of selectief of…?