Afbeelding
Foto:

Ruimtevaart-event op de KW Boulevard

kuipers n Noordwijk staat op woensdag 30 augustus in het teken van 'André Kuipers vijf jaar terug uit de ruimte'

Op woensdag 30 augustus vieren we dat André Kuipers vijf jaar geleden in Noordwijk feestelijk werd ontvangen.
Natuurlijk zullen er op woensdag 30 augustus ook vele leuke kinderactiviteiten zijn in het kader van Space to Be. Deze activiteiten zullen plaatsvinden op de Oranjepromenade van de Koningin Wilhelmina Boulevard en zullen om 14.00 uur beginnen.


Tijdens dit evenement kunnen kinderen een Space Face Painting krijgen. Er zijn 2 Flight Simulatoren dankzij de medewerking van het Ministerie van Defensie. Er is een ME Robot een uniek systeem afkomstig uit de USA en de enige van zijn soort in Europa. Deze robot kan meerdere dingen: hij kan praten met een scrambled voice en is dus volledig interactief, hij kan danse en is heel actief. Er is ook een Astronauten Trainer de Multi-Axis Simulator Trainer, oftewel de MST astronautentrainer, is een apparaat waarmee in de jaren zestig astronauten getraind werden. Om te wennen aan de desoriëntatie die je in de ruimte kan ervaren, werden de astronauten hierin rondgetold terwijl ze allerlei testen moesten doen.


van Space Expo aanwezig. Om 16.00 uur zal André Kuipers samen met wethouder P.J. Barnhoorn de nieuwe Space Monskey onthullen. Ook zijn daarbij aanwezig de Dutch Garrisons (Stars Wars-figuren) met onder andere de hele bekende figuur Jawa. Dans- en Balletschool Jorien Boot zal een hip hop en een Space dans optreden verzorgen om 17:00 uur. Een concert van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht met medewerking van het Kleijnkoor uit Noordwijk onder leiding van Herma van Piekeren start om 19:30 uur. Bezoekers worden verzocht om, om 19.00 uur aanwezig te zijn op de Oranje Promenade.


Het programma is rond 21.00 uur afgelopen. 'André Kuipers vijf jaar terug uit de ruimte' is gratis toegankelijk.