NOVO nodigt iedereen uit om mee te volleyballen in september. | Foto: PR
NOVO nodigt iedereen uit om mee te volleyballen in september. | Foto: PR Foto:

Meetrainen bij NOVO

volleybal n Afgelopen week zijn de volleyballers van NOVO weer gestart met de trainingen op Sportpark Duinwetering.

De vereniging biedt volleybal op vele niveaus: van jong tot oud en van recreatie tot tweede divisie. Drie herenteams en vijf damesteams nemen deel aan de competities van de Volleybalbond, evenals twee jeugdteams en een grote groep recreanten.
De volleybalvereniging nodigt iedereen uit om in de maand september gratis mee te komen trainen. De competitieteams trainen voornamelijk op maandag en woensdag, en vrijdag staat er elke week een leuke grote groep recreanten op Sportpark Duinwetering.

Meer informatie staat op www.novovolleybal.nl/meetrainen


SJC lijkt klaar voor wedstrijd tegen RKAVV

Voetbal n SJC heeft nog een aardige wedstrijd in aanloop naar de competitiestart. Dinsdagavond is de ploeg van trainer/coach Sjaak Polak te gast in het stadion van ADO Den Haag en speelt daar tegen de selectie van Alfons Groenendijk.

Dat lijkt een laatste gelegenheid voor de coach om zijn definitieve keuzes te maken. In de wedstrijd van zondag tegen GDA was het aanvankelijk even zoeken naar een juist strijdplan. Door de druk die werd gezet werden de ruimtes klein en was de boomlange Haagse keeper een sta in de weg. Nadat het middenveld zich iets meer terug trok ontstonden de gewenste ruimtes wel en kon SJC naar hartenlust combineren. De tropische omstandigheden slokte veel energie op en de arbiter stond dan ook aan aantal drinkpauzes toe. Waarin door Polak de gelegenheid om wat tactische adviezen te geven dankbaar werd benut. En uiteindelijk resulteerde dit in een ruime 5-1 overwinning.


Opstelling

Over de opstelling valt te melden dat het nog een vraagteken is wie de eerste competitiewedstrijd onder de lat mag gaan plaatsnemen. Kevin Schelvis, tot nu toe eerste keus, krijgt serieuze concurrentie van Robin Otten. Die met zijn kleine postuur in het nadeel zou zijn maar die wel beschikt over vaste uittrap. En dus voor een snelle omschakeling kan zorgen. Opvallend was wederom het optreden van Mark Turk. Alweer zo'n talent uit eigen jeugd die de sprong naar de eerste selectie zou kunnen maken. Hij bekroonde zijn korte maar opvallende optreden opnieuw met een fraai doelpunt. Opvallend was ook routinier Dandy Steenvoorden. Die vorig jaar wat leek weg te zakken. Het vertrouwen wat Polak in hem stelt lijkt te hebben gezorgd voor verandering. En zijn aandeel in de aanval kan van groot belang gaan worden. Noordwijker Tom Duindam blijkt even als David Verweij nog niet helemaal fit te zijn. Dat kan wel worden gezegd van Tom Broekhuizen. Hij speelde een prima partij en lijkt een vaste waarde te zijn.


Competitiestart

Zondag de competitiestart tegen RKAVV. Deze oude bekende is altijd een lastig te bestrijden tegenstander gebleken. Maar Polak is vol goede moed en ziet zich gesterkt door een gemotiveerde ploeg waarin voldoende technische en tactische vaardigheid schuilt. Een overwinning zou een goed begin betekenen van het nieuwe avontuur in de hoofdklasse. Waarin weer een 8tal tegenstanders die pas na een lange busreis kunnen worden bestreden. Meppel, de Bataven,Sneek en Silvolde kennen ze daarvan. Jong Achilles'29 is een nieuwkomer. Dichterbij zijn het Alphense Boys, DHC Hollandia Leonidas en Purmersteijn. SDO uit Bussum en RKHVV completeren het geheel.


Sla je fit bij T.O.V.

tafeltennis n Vanaf woensdag 13 september kan iedereen weer bij TOV binnen lopen om een balletje te slaan.

Tafeltennis is een sport voor iedereen. Regelmatig tafeltennissen bevordert het concentratie- en coördinatievermogen. TOV heeft een eigen zaal met 5 tafels aan de Nieuwe Zeeweg, naast de Maria ter Zeekerk, met daarbij een gezellige eigen kantine. De bedoeling is om onderling gezellig een balletje te slaan. Het niveau maakt ook niet uit.
Iedere woensdag is er gelegenheid om te spelen vanaf 9.00 tot ca. 11.00 uur. Men betaalt € 3,- per keer. Er zijn kleedkamers en een douchegelegenheid. Batjes kan men zelf meenemen maar deze zijn ook te leen. Meer info op www.ttvtov.nl