Na rijp beraad moest de organisatie van het Ibiza Festival besluiten het evenement te annuleren. | Foto: Ina Verblaauw
Na rijp beraad moest de organisatie van het Ibiza Festival besluiten het evenement te annuleren. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Ibiza Festival tot nader order geannuleerd

afgelast n Geen tropische klanken, wuivende palmbomen, wapperende kleding of strohoeden. Het door de Stichting FEIN (Faciliteren Evenementen In Noordwijk) georganiseerde Ibiza Festival van afgelopen weekend werd zaterdag vroeg in de ochtend geannuleerd.

Eén van de organisatoren, Nico Stokman, vertelt in een telefonische reactie: "zaterdagochtend om half 7 tijdens de opbouw van de kramen stond er een windkracht 8. Daarop werd in overleg met de brandweer en de gemeente Noordwijk besloten de opbouw te staken en het festival af te gelasten. Veiligheid voor alles en doorgaan was vragen om moeilijkheden". Direct daarna kregen alle deelnemende standhouders een mail om ze van de beslissing op de hoogte te stellen. Het gros van de deelnemers noemde het een verstandig besluit.

Voor de organisatie, standhouders en bezoekers een teleurstelling. "Maar, we gaan maandagochtend direct in overleg met de gemeente om tot een alternatieve datum te komen. Er komt in ieder geval nog een Ibiza Festival dit jaar", aldus Stokman.

Op zondag 6 augustus vindt de derde editie plaats van het Levende Beelden Festival. "Dat gaat in ieder geval door". De weersverwachtingen zien er ook gunstiger uit dan afgelopen weekend het geval was.


Lions Noordwijk benoemen nieuwe president in jubileumjaar

wissel n In juli vond de jaarlijkse Presidentswissel plaats. Komend jaar neemt Ad Roos het voorzitterschap op zich. In 2017 zal het 40-jarig jubileum worden gevierd. Dat is mooi, maar nog mooier zijn de activiteiten van Lionsorganisaties, gericht op het motto We Serve, oftewel Wij dienen.

Veel mensen hebben een vertekend beeld van de Lions en denken dat het lidmaatschap met name is bedoeld ter versterking van je eigen netwerk. Het ligt anders: het is juist de bedoeling dat het eigen netwerk wordt ingezet ter versterking van de wereldwijde Lionsgedachte "We Serve". Dat wil zeggen dat een Lion extra oog heeft voor de medemens en helpt door mee te leven in gevallen van nood en steun en hulp biedt.

Ad Roos benadrukt de We Serve-gedachte: "Met WIJ bereiken we meer dan alleen. Ik houd van WIJ, want daarmee kun je ervaren wat je ermee kunt bereiken. Daarnaast dienen we niet alleen onze eigen doelen. We dienen elkaars en andermans doelen. Daarmee dienen we, op heel kleine schaal, de wereld om ons heen."


Afgelopen jaren was de Lionsclub actief in Noordwijk, onder andere door het organiseren van pannenkoekmiddagen en een Heel-Lions-Bakt voor de bewoners van de woonzorgcentra Jeroen en Groot Hoogwaak, een sponsordiner voor de Voedselbank en Reuring, fietstochten met visueel gehandicapten, support bij de strandmarathon en inzameling koffiepunten voor de Voedselbank. Grote activiteiten werden ingezet voor andere doelen, zoals de Ed van de Sar foundation, stichting het Kind en stichting Het vergeten Kind. Allemaal belangeloos en met inzet van veel Lionsleden, hun zakenpartners en hun eigen partners.


Ad Roos is in het dagelijks leven vastgoedontwikkelaar en tevens voorzitter van Noordwijk Marketing, een Noordwijks samenwerkingsverband, die de collectieve marketing van de badplaats Noordwijk verzorgt. Mania Hoogendoorn, voormalig directeur van woonzorgcentrum Groot Hoogwaak, is aangesteld als vice-president.

Afbeelding