Afbeelding
Foto:

Flower Parade Rijnsburg, wat komt daar allemaal bij kijken?

Op 12 augustus a.s. rijdt Flower Parade Rijnsburg weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van 2017 is 'Spreekwoorden en gezegden'. Met ruim 60 eenheden, 100 figuranten, honderden muzikanten en meer dan 200.000 bloemen wordt de 72e editie vast en zeker weer een prachtig rijdend bloementheater.

Direct na de parade van het vorige jaar zijn de voorbereidingen van de volgende alweer getroffen. Trouwens, let u op de slotwagen van dit jaar. Daarop wordt het thema van de parade van 2018 bekend gemaakt. Hierover wordt steeds weer stevig gediscussieerd. Wat is een leuk thema, kunnen er minstens 12 praalwagens over dit thema worden gebouwd, is het ook aansprekend voor de sponsoren van de praalwagens. Kan er aan een sponsor een zodanig ontwerp worden voorgelegd dat zijn bedrijf of gemeente daar ook goed in naar voren komt.

Voor 2017 denken wij dat dit weer goed gelukt is. Met ´Spreekwoorden en gezegden´ kan iedereen uit de voeten. De sponsoren hebben hun inbreng gehad en zijn tevreden. Het woord is nu aan de bouwers van de praalwagens en de talloze arrangeurs die de fraaiste bloemwerken maken. Bij vooral dit laatste onderscheidt Flower Parade Rijnsburg zich van andere bloemencorso´s. Het arrangement met de vele soorten en variëteiten is hét visitekaartje van dit unieke corso.
De vaste sponsors van praalwagens en personenauto´s worden benaderd. Altijd weer spannend. Gelukkig is er een vaste kern van deelnemers en sponsoren, maar het is altijd prettig weer nieuwe deelnemers aan de parade te mogen toevoegen. Na de presentatie van de ontwerpen aan de sponsors begint het werk voor de diverse leden van de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso pas echt. Het meeste werk is misschien wel het opstellen van het veiligheidsplan. Dit is in de loop het jaren gegroeid tot een pak papier van bijna 100 pagina´s. Overleg met veiligheidscoördinatoren van Katwijk en Noordwijk, waar de parade doorheen rijdt, politie en brandweer wordt tijdig gehouden. Het publiek en de deelnemers aan de parade moet veiligheid worden gegarandeerd.
Daarnaast zijn er de nodige besprekingen met Bloemenveiling Royal FloraHolland. Het bloemencorso vraagt enige dagen een flink deel van de ruimte in vestiging Rijnsburg. De lijsten voor de bloemen worden gemaakt. Hoeveel en welke bloemen op elke wagen. Spannend wordt het voor de penningmeester in de dagen voor de parade als de bloemen worden ingekocht. Wat voor weer is het en wat zijn de daarbij behorende bloemenprijzen? In de maanden juni en juli begint de promotiecampagne. Deze wordt begin augustus nog eens flink opgevoerd. De raderen draaien. Komt u kijken op 11, 12 en 13 augustus?

www.flowerparaderijnsburg.nl