Met het luiden van een bel en het strijken van de vlag werd de vakantie ingeluid. |  Foto: Ina Verblaauw
Met het luiden van een bel en het strijken van de vlag werd de vakantie ingeluid. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Laatste schooldag extra feestelijk

vakantie n De laatste dag voor de zomervakantie is voor iedereen een feest op zich. R.K. Basisschool De Bronckhorst maakt het ieder jaar nog extra feestelijk. De ochtend begon met een vossenjacht voor alle kinderen. In die tijd werd het schoolplein van slingers voorzien en was er een kraam met koffie en thee voor de ouders en grootouders die vanaf 11.00 uur waren uitgenodigd.

Door Ina Verblaauw

Nadat directeur Marjolein Hensen iedereen welkom heette en vooral bedankte voor de inzet in het afgelopen jaar, kwamen om kwart voor twaalf, alle groepen één voor één naar buiten en gingen zitten op het schoolplein in de voor hen vrijgehouden middenruimte. Na het zingen van het Bronckhorstlied en het lied "Hieperdepiep, het is vakantie", kon er eindelijk worden afgeteld van tien naar één, waarna Hensen een enorme bel luidde en de vlag werd gestreken. Dit was meteen de laatste handeling van juf Rian van der Putten, die na 43 jaar op de school werkzaam te zijn geweest, met pensioen gaat. De meeste leerlingen van groep 8, die al op woensdag uitbundig waren uitgezwaaid, kwamen toch nog even een kijkje nemen. Gezeten op het klimrek voelden zij zich duidelijk de oudsten van het hele stel.

De juffen en de meesters werden bedankt door leerlingen en ouders, vaak vergezeld door een bloem of een kleine attentie. En daarna begon eindelijk écht de vakantie. De bestemming is breed: "wij gaan vanavond met de auto naar Frankrijk; wij vliegen volgende week naar Curaçao; wij gaan naar het strand van Noordwijk en een dagje naar de dierentuin". Zomaar een greep uit de antwoorden die de kinderen gaven. Ook de leerkrachten zien ernaar uit. "Even lekker niets doen", aldus een meester. De basisscholen in Noordwijk starten weer op maandag 21 augustus 2017.