Kinderen tot 12 jaar konden afgelopen zondag naar hartelust ravotten op de springkussens. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
Kinderen tot 12 jaar konden afgelopen zondag naar hartelust ravotten op de springkussens. | Foto en tekst: Ina Verblaauw Foto:

Springen aan zee

Springen n Op de Koningin Wilhelminaboulevard was het zondag 2 juli volop genieten voor kinderen. Er kon naar hartenlust worden gespeeld en gesprongen op het door de Stichting FEIN georganiseerde Springkussenfestival. De hele middag stonden 25 kussens opgesteld met thema's als sport en spel, voetbal, Nederland en circus.

Het aanbod was divers. Glijbanen, een klimpaal, hindernisbanen, doelschieten; alles in opblaasvorm. De boulevard was voor het verkeer afgesloten, zodat de kinderen van de ene attractie naar de andere konden rennen. Al dan niet met een ouder of grootouder, al konden die het spul ook vanaf de terrasjes in de gaten houden. Bij elk kussen werd toezicht gehouden door studenten. "Een veiligheidseis van de gemeente Noordwijk", aldus één van hen. Het evenement werd goed bezocht, mede door het lekkere weer: niet te warm en niet te koud. Het publiek kwam met vlagen. Soms was het dringen geblazen bij een attractie en even later viel het weer stil. Saai was het in geen geval. Grappig om bij de diverse attracties al die slippertjes en schoentjes te zien staan, waarvan de eigenaartjes al weer elders aan het capriolen maken waren. De kinderen weten dat de schoenen uit moeten, alvorens te gaan dollen.