Wethouder Salman prees de inzet van Marie-Alin Alkemade en Annemieke Urlus. | Foto: Ina Verblaauw
Wethouder Salman prees de inzet van Marie-Alin Alkemade en Annemieke Urlus. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Hoogste punt voor kinderboerderij

Schaapsherdertje n Na ruim twee jaar van plannen maken en onderhandelen, begint de realisatie van Kinderboerderij 't Schaapsherdertje vorm te krijgen. Op donderdag 29 juni werd het hoogste punt bereikt van het gebouw en tevens de eerste steen gelegd door de initiatiefneemsters Marie-Alin Alkemade en Annemieke Urlus. Dit deden zij in bijzijn van wethouder Dennis Salman, die trots was op de tomeloze inzet van beiden, maar ook van de vele vrijwilligers, instanties en sponsoren om het project van de grond te krijgen.

Door Ina Verblaauw

Maar de klus is nog niet geklaard. Vrijwilligers Martin Pouw en Herman der der Zalm zijn bijna dagelijks op de kinderboerderij in wording te vinden. Vol trots tonen zij de inmiddels gereedgekomen vlindertuin, die er prachtig en uitnodigend uitziet. Een volgend project is het nieuw te bouwen kippenhok.

Het oude, houten hek rondom de boerderij is vervangen door een nieuw stalen hek. De bruikbare delen van het oude hek worden nu ter bescherming aangebracht rondom de bomen, zodat de toekomstige bewoners, de geiten, daaraan geen schade kunnen richten. Het grasveld achter het gebouw moet ook nog geschikt worden gemaakt voor de varkens.


Naar verwachting zal de Kinderboerderij in het najaar worden geopend. Dan zullen ook de dieren hun nieuwe verblijf inmiddels in gebruik hebben genomen. Op dit moment wonen er heel veel kikkers en vlinders. Om alles volgens plan te realiseren is er nog behoefte aan geld en vrijwilligers. Voor meer informatie over het adopteren van een dier, donaties, vrienden worden van of over vrijwilliger worden: www.kinderboerderijnoordwijk.nl. Architect van het gebouw, Britta van Egmond, gaf een goed voorbeeld en bood alvast een kruiwagen aan.


Burgemeester bezoekt 25-jarige Smaakmaker

jubileum n Lunchroom de Smaakmaker bestaat 25 jaar. In 1992 opende Dolf Beuk de Smaakmaker als een van de eerste lunchrooms in Noordwijk. Nu is de zaak niet meer weg te denken uit de Hoofdstraat. Zeker in het licht van de economische crisis in de afgelopen jaren is een dergelijk jubileum toch wel erg bijzonder vindt ook Burgemeester Rijpstra.

Vanmorgen werd eigenaar Dolf Beuk feestelijk in het zonnetje gezet. Onder het genot van koffie en lekkers is er stilgestaan bij dit bijzondere jubileum. Ook Burgemeester Rijpstra wilde dit heugelijk feit niet aan zich laten voorbijgaan. Samen met Viviƫn Hijdra van het bestuurssecretariaat kwam hij zijn felicitaties overbrengen.

Vers concept

Sinds de oprichting zijn er veel lunchrooms bijgekomen. Toch weet de Smaakmaker zich te onderscheiden door haar 'vers concept'. "Wij maken zoveel mogelijk in huis van de meest verse ingrediƫnten. Iedere ochtend worden salades en sauzen gemaakt en de hele dag verse broodjes afgebakken. En wat we niet zelf kunnen maken, halen we bij lokale experts die hun kwaliteitsproducten dagvers bij ons afleveren" vertelt Dolf Beuk.

Gasten centraal

In de afgelopen 25 jaar bouwde de Smaakmaker een grote schare vaste klanten uit Noordwijk. Maar ook toeristen weten de weg naar de Smaakmaker feilloos te vinden. Dolf Beuk, "Ik ben er trots op dat de Smaakmaker behoort tot een van de toonaangevende lunchrooms in Noordwijk. Om deze positie vast te houden, zeker met alle toenemende concurrentie, is voortdurend ontwikkelen en vernieuwen noodzakelijk. Wij blijven dan ook steeds weer luisteren naar onze gasten. De afgelopen 25 jaar hebben wij de Smaakmaker continu aangepast aan de wensen van onze gasten met nieuwe broodjes, salades en drankjes. Maar ook onze medewerkers zijn erg belangrijk. Wij hebben een topteam die hier graag werkt en het onderling goed kan vinden. Dit stralen ze uit op onze gasten. Met ons team proberen wij onze gasten een fijne beleving te geven waarvoor ze graag terugkomen."

De Smaakmaker vierde het 25-jarig jubileum. | Foto: Marcel Verheggen