Fluks hield afgelopen zaterdag het inmiddels traditionele beachkorfbaltoernooi ter afsluiting van het korfbalseizoen. | Foto: PR
Fluks hield afgelopen zaterdag het inmiddels traditionele beachkorfbaltoernooi ter afsluiting van het korfbalseizoen. | Foto: PR Foto:

Fluks sluit seizoen af met beachkorfbaltoernooi

korfbal n Afgelopen zaterdag vond op het Noordwijkse strand de 26e editie van het Fluks beachkorfbaltoernooi plaats.

In totaal deden bijna 100 teams uit het hele land mee aan dit evenement, dat het grootste ter wereld in zijn soort is.
In de vroege ochtend regende het tijdens het uitleggen van de velden, maar daarna werd het gelukkig droog. Wat wel bleef was de harde wind, en dat maakte het voor alle teams lastig om punten te scoren. Maar dat mocht de pret niet drukken.

In een prima sfeer werd het toernooi afgewerkt en na de prijsuitreiking verplaatsten de spelers zich naar het Fluksterrein om met een warme douche het zand weg te spoelen. Wat verder nog volgde was een gezellige barbecue en bruisende feestavond. Een zeer geslaagde afsluiting van het korfbalseizoen.


Geen hittealarm bij tweede Strandloop

Hardlopen n In plaats van een Starbalm Strandloop waar de mussen van het dak vielen werd het er een waar ze met een aangename temperatuur bijna wegwaaiden. Het hittealarm werd door een zware bui in de middag weggeblazen wat voor de 400 lopers een hard, leeg strand opleverde met helaas een flinke tegenwind op de heenweg.

Het startschot werd deze loop gegeven voor Stephen van Es, directeur van Noordwijk Marketing, die i.v.m. een verloren weddenschap vervolgens de loop in driedelig pak liep. Misschien wel zo aangenaam gezien de straffe wind.

Na afloop werden hij en de overige lopers getrakteerd op Noordwijkse stroopwafels, namens dagsponsor Fysiotherapie Noordwijk.

Donderdag is de 3e van 10 lopen. De start is om 19:30 op het strand bij de Gemeentepost aan de Kon. Wilhelmina boulevard. De afstanden zijn 2, 4 of 8 km.

Er kan nog ingeschreven worden als klassementloper. Je kunt dan alle keren lopen, maakt kans op een plek op het erepodium in een van de 28 klassementen en ontvangt een mooie herinnering. De kosten bedragen 14 euro als je 15 jaar of jonger bent en 18 euro voor iedereen ouder dan 15. Dit is exclusief 10 euro chipborg.

Gewoon een keer meedoen kan ook als losse loper. De kosten bedragen dan 2,50 euro voor lopers t/m 15 jaar en 3,50 euro voor iedereen daarboven. Na afloop ontvang je dan een herinnering voor de prestatie. Meer informatie over de Strandlopen kun je vinden via www.strandlopen.nl


Gerrona van Rijn wint hondenfietskar

actie n Discus Noordwijk heeft in een feestelijke ambiance de prijs uitgereikt van de landelijke Total Bite fietskar actie aan Gerrona van Rijn uit Noordwijk. De prijs bestond uit een fietskar t.w.v. € 159,- en zal volgens een zeer enthousiaste Gerrona van Rijn gebruikt worden voor haar hond Luca om samen uitstapjes te maken. Zowel het baasje als de hond werden op zaterdag 24 juni flink in het zonnetje gezet door Discus Noordwijk.

Gerrona van Rijn heeft deelgenomen aan de landelijke Total Bite fietskar actie die liep van 22 mei t/m 18 juni. In deze periode maakten alle kopers van een zak Total Bite hondenvoeding kans op een mooie fietskar t.w. € 159,-.

"De actie is zeer succesvol verlopen", melden Ruud Langeveld en Wendy Smit. Gerrona van Rijn is getrokken uit meer dan 250 deelnemers. We hebben veel aandacht in de winkel gehad en veel verkocht van dit hoogwaardige voer. Ook landelijke was de actie een succes".

Volgens Ruud Langeveld is het voer van Total Bite alleen verkrijgbaar in de Discus dierenspeciaalzaken. "Wij waren daarom ook erg blij met het succes van deze actie".

Gerrona van Rijn won een Total Bite hondenfietskar. | Foto: PR