Cees van Wijk (NOV) pleit in tegenstelling tot Alfons Morssink (BB) voor gewoon ‘Gemeente Noordwijk’ als gebruiksnaam na de fusie.
Cees van Wijk (NOV) pleit in tegenstelling tot Alfons Morssink (BB) voor gewoon ‘Gemeente Noordwijk’ als gebruiksnaam na de fusie. Foto: Cor de Mooy

NOV wil naam 'Gemeente Noordwijk 'behouden

Fusie n In een brief aan het college laat de Noordwijkse Ondernemersvereniging weten dat zij na het raadplegen van haar leden via een aantal informatiebronnen tot de conclusie zijn gekomen dat het bedrijfsleven een groot voorstander is van een fusie met Noordwijkerhout.

De NOV concludeert daarnaast dat het matige bezoek van inwoners aan de voorlichtingsbijeenkomsten een gevolg is van het feit dat zij het bepaald niet belangrijk vinden. Vanuit die conclusies vinden zij het ongeloofwaardig om toch nog een referendum te organiseren. De brief benadrukt nog eens dat het bedrijfsleven de vaart in het fusieproces wil houden. Omdat slagkracht en de lobbykracht van de politiek kan worden vergroot. Ook rekenen zij op een kwaliteitsslag in de dienstverlening.
De NOV wijst daarnaast op een aantal belangrijke aandachtspunten. Zo adviseren zij het ambtelijk apparaat zo snel mogelijk samen te voegen en te selecteren op kwaliteit en specialisatie. Men heeft de voorkeur de afdelingen te laten opereren vanaf een centrale plek. Zij pleiten voor full-time wethouders en ageren hiermee kennelijk tegen de huidige situatie met een halve dagen baan van de huidige wethouder economie.

Tot slot wordt er aangedrongen om de naam 'Gemeente Noordwijk' te behouden en niet over te gaan op voor bezoekers en buitenlanders onbegrijpelijke namen als 'Northgo', ' Boekhorst'. De NOV stelt daarbij vast dat er heel veel geld is geïnvesteerd in de 'branding' van de merknaam Noordwijk en in Noordwijk Marketing.