De wethouder Van Duin en Fles verrichten samen met de hele familie Vink de openingshandeling. | Foto: Piet Broekhof
De wethouder Van Duin en Fles verrichten samen met de hele familie Vink de openingshandeling. | Foto: Piet Broekhof Foto:

Beweegschool gaat van start in Grand Café

n Op reis met de loopband of de fiets

Sportief n Ruim anderhalf jaar geleden kwamen Hans en Linda Vink op het idee een beweegschool op te zetten. Een ruimte met veel groen en een gezellige sfeer. Geen sportschool en geen fysiotherapie.

Door Ina Verblaauw

Op een plek in de dorpskern van Noordwijk, tussen de winkels. In het al jaren leegstaande Grand Café aan de Heilige Geestweg vonden het ondernemende echtpaar hun plek om De Beweegschool te starten.
Een uniek concept in de Bollenstreek. Bedoeld voor mensen die niet graag naar een sportschool gaan, maar weten dat ze wel meer zouden moeten bewegen. Niet in sportkleding, maar in gewone kleding.

Rondje Barcelona

De fietsen en loopbanden staan twee aan twee opgesteld voor een enorm groot scherm. Daarop een groot aanbod aan locaties waar gelopen of gefietst kan worden. Noordwijk, of Kinderdijk, omgeving Barcelona of hartje Parijs. De gekozen route wordt gestart zodra de eerste pedaalslag of stap wordt gezet. Er is heel veel te zien en ongemerkt loop of fiets je zomaar een half uurtje weg.

Schaatsen kan ook in een volle ijshal of op slootjes langs de weilanden. Dat is een ervaring apart. Via spel kan het evenwicht worden getest of schouder en knieën geoefend.


De Beweegschool laat mensen niet alleen bewegen. Er staat een lange tafel waar kan worden aangeschoven voor een kopje koffie of thee of gewoon voor een gezellig praatje, wat natuurlijk ook op de fiets of op de loopband kan worden voortgezet.


Wethouder Gerben van Duin (sport) en Wethouder Marie-José Fles (zorg) kwamen beiden naar De Beweegschool om de openingshandeling te verrichten. De beide wethouders toonden zich zeer verheugd met deze aanwinst voor Noordwijk. "Van Duin is een zeer sportieve man en ik ben dat niet", aldus Fles. "Voor mij is dit de ideale plek om toch te blijven bewegen".


Men is welkom bij Hans en Linda om eens te komen kijken. De deur staat open en er zijn geen drempels. Openingstijden van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Tijdens de Tuinenmarkt, die komend weekend plaatsvindt, is De Beweegschool eveneens geopend.