De muziektent, de centrale plek op het Lindenplein, moet gerenoveerd worden. | Foto: Wim Siemerink
De muziektent, de centrale plek op het Lindenplein, moet gerenoveerd worden. | Foto: Wim Siemerink Foto:

Red de Muziektent

constructiefout n Bij de muziektent op het Lindenplein is men gestuit op constructieproblemen, in de zin van foutieve lassen in het koperen dak. Dit heeft consequenties voor het onderliggende houtwerk, waardoor een renovatie noodzakelijk zou zijn.

Vereniging De Oude Dorpskern wil om die reden een in 1997 afgesloten huurovereenkomst met de gemeente Noordwijk beëindigen. De mini-muziektent op het Lindenplein is eigendom van de gemeente maar wordt verhuurd aan de Oude Dorpskern. De huur ervan bedraagt het symbolische bedrag van € 1,00 per jaar. Maar daarbij is wel een onderhoudsverplichting. De DOD ziet echter een noodzakelijke renovatie niet zitten.


Constructiefout

Inmiddels heeft de gemeente vastgesteld dat er achterstallig onderhoud is. Bij het dak en de goten zou niet de juiste legering voor het solderen van de verbindingen zijn toegepast. Men noemt het een constructiefout. De aannemer kan na 20 jaar niet meer aansprakelijk worden gesteld voor deze constructiefouten.
Als gevolg van de lekkage worden nu hout- en schilderwerk aangetast. Daarnaast moeten het koperen dak en de goten volledig worden vervangen. De houten constructie moet ook worden hersteld. En dus dienen er schilderwerkzaamheden plaats te vinden. Het nalaten van de renovatie zal uiteindelijk leiden tot onherstelbare schade aan de hele muziektent.


Geen monument

Wethouder Fles wil nu een bedrag van €30.000,- voor direct herstel en nog eens jaarlijks €1500,- voor dagelijks onderhoud. De wethouder stelt dat het geen monument betreft maar dat deze kleine muziektent wel bijdraagt aan het karakteristieke karakter van de omgeving. 'Dit betreft een waardevolle sociaal-culturele voorziening in Noordwijk binnen', zo staat in het raadsvoorstel te lezen. Het college heeft een sloop overwogen maar verwacht hiertegen veel weerstand. Ook is gedacht aan verkoop van het geheel maar het college acht ook dit weinig kansrijk. Daarom wordt de politiek gevraagd om akkoord te gaan met de voorgestelde renovatie.