Ben Jonkman en Jaco van der Molen waren afgelopen weekend druk bezig met hun Lego-project. | Foto: Ina Verblaauw
Ben Jonkman en Jaco van der Molen waren afgelopen weekend druk bezig met hun Lego-project. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Golden Tulip Noordwijk Beach uitgevoerd in Legostenen

Replica n Drie dagen lang was het feest in het Golden Tulip hotel Noordwijk Beach. De aanleiding hiertoe was dat hotelmanager Evgeny Vreijling enige tijd geleden een supermarkt zag staan, gebouwd van Lego-stenen. Dat idee nam hij mee naar Noordwijk.

Door Ina Verblaauw

Hij kwam terecht bij Ben Jonkman en Jaco van der Molen, twee enthousiaste Lego-hobbyisten, met de vraag of zij een replica van Noordwijk Beach konden bouwen. Een mooie uitdaging waar beide heren volmondig ja op zeiden. Van der Molen maakte op de computer meer dan 100 modules, die als losse elementen bij elkaar het hotel vormen. Ook Leny Jonkman en zoon Jochem droegen voor de gelegenheid letterlijk hun steentje bij.
De bouw van het Legohotel gebeurde in het Pinksterweekend. Om de bouw heen waren tal van kinderactiviteiten georganiseerd door Bianca van Leeuwen, sinds kort in het hotel werkzaam als frontoffice manager: "Ik werkte hier nog maar twee weken toen hotelmanager Vreijling mij vroeg een aantal activiteiten te organiseren in het Pinksterweekend. Een heel erg leuke opdracht. Ik kwam er achter dat 4 juni ook nog eens opa- en omadag is, dus ik kon lekker aan de slag met leuke ideeën".
Zo was er een bibberspiraal, kleurenplaten, reuze mikado en een eveneens reuze boter, kaas en eierenspel, sjoelen, zaklopen en twister XXL en een limonadetap. Wanneer alle spelletjes waren gespeeld konden de kinderen als beloning kiezen uit een puntzak popcorn of een suikerspin. Opa's en oma's kregen een kop koffie met chocola in de vorm van Legostenen.
Het van Lego gebouwde hotel blijft zes maanden in de lobby staan. Tot 1 oktober kan het publiek een gok doen om te raden hoeveel Lego-steentjes in het bouwwerk zijn gebruikt en maakt daarmee kans op een overnachting in een Golden Tulip hotel naar keuze voor twee.