Afbeelding
Foto:

Opera aan Zee

klassiek n Opera aan Zee is aan zijn 21e editie bezig. Dit jaar zijn er vier voorstellingen in juni en in augustus.

De voorstellingen in juni vinden plaats op 18 juni en staan in het teken van Da Ponte. Hij was de librettist, de schrijver van de teksten, van drie beroemde opera's van Wolfgang Amadeus Mozart. De Da Ponte opera's worden op 18 juni in verkorte uitvoering alle drie opgevoerd. Er wordt gestart met het Le Nozze de Figaro, dan de Cosi Fan Tutte en tenslotte Don Giovanni.

Er is een uitstekende cast die in wisselende samenstelling de vier optredens doet. De jonge sopraan Lilian Farahani, mezzosopraan Esther Kuiper, de jonge bariton Ruben Plantinga en bariton Frans Fiselier die recent nog schitterde in de pocketopera Don Giovanni van het Nederlands Blazers Ensemble.

De voorstellingen zijn overwegend in de open lucht. Er wordt om 13.00 uur gestart met Le Nozze di Figaro in het Cultuurcafé aan De Keuvel. Deze voorstelling is binnen (maar daar staan een vleugel, goede koffie en boeken tegenover). Vervolgens is er een voorstelling bij Villa Aria op de Emmaweg 31 om 15.00 uur. Hier wordt Cosi Fan Tutte opgevoerd.
Vervolgens wordt Don Giovanni aan zee opgevoerd, in een festivaltent van het Schilderfestival bij strandpaviljoen De Zeester (Astrid Boulevard). De voorstellingen duren 30-40 minuten. 's Avonds is er aan zee bovendien een operadiner, waar aria's en duetten uit de drie opera's te horen zijn. Dat diner is nagenoeg uitverkocht. Vanwege het weer kunnen de locaties worden aangepast. Raadpleeg altijd de site op de 18e.

Voor meer informatie: info@operaaanzee.nl