Teleurstelling aan Noordwijkse zijde na het verlies tegen DOVO. | Foto: OrangePictures
Teleurstelling aan Noordwijkse zijde na het verlies tegen DOVO. | Foto: OrangePictures Foto:

Dramatisch einde geeft Noordwijk enorme kater

voetbal n Het was de doelstelling van deze competitie. Meedoen om het kampioenschap en indien dit mis zou gaan in ieder geval promoveren naar de Derde Divisie. Om terug te keren naar een competitie met hele mooie streekderby's. Helaas ging het wederom helemaal mis.

Voetballend Noordwijk had er eigenlijk al op gerekend. Dit jaar zou en moest het allemaal gebeuren. De in het verleden zo smaakmakende streekderby's werden niet alleen door de supporters maar ook door de belangrijke sponsoren en de penningmeester node gemist. Omdat het vorig jaar op het nippertje mis ging werd niets aan het toeval overgelaten bij het samenstellen van de nieuwe selectie.


Strohalm

Noordwijk liep in de eerste periode echter al 8 verliespunten op. In de tweede periode werd gewerkt aan herstel en de kansen stegen. En nadat Andries Wendt de taken van de vertrekkende Corneille had over genomen werd een hele goede reeks neergezet met de nacompetitie als laatste strohalm. Die tenslotte in een tweestrijd met het sterke DOVO als nog knakte, waardoor Noordwijk is veroordeeld tot opnieuw een jaar in de hoofdklasse.


Niveau

De 2 wedstrijden tegen de ploeg uit Veenendaal waren van een goed niveau en zeker derde divisie waardig. Maar vooraf was natuurlijk al zeker dat er slechts 1 de winnaar kon zijn . En dat werd toch DOVO omdat die beide wedstrijden met winst afsloot.
Voor Noordwijk liep het in de thuiswedstrijd al helemaal verkeerd af. DOVO pikte de punten weg na een wedstrijd waarin Noordwijk de zege voor het grijpen had. De 2-3 eindstand werd dan ook als onrechtvaardig ervaren. Maar de kans bleef om het in Veenendaal alsnog recht te zetten. In een geweldige wedstrijd waarin aanvallen troef bleek, gaven beide ploegen elkaar echter geen duimbreedte toe.


Boeiende wedstrijd

De wil om te winnen, een enorme passie, het hoge tempo en talrijke aanvallen over en weer maakte het tot een bijzonder boeiende wedstrijd. Waarin echter de doelpunten ontbraken. Het was wachten tot in de 79e minuut voordat Emiel Wendt het net wist te vinden en daarmee in ieder geval een verlenging afdwong: 0-1. In die noodzakelijke verlenging ging het echter, evenals vorig seizoen, volledig mis. Via Patrick en twee keer Arends was het DOVO die aan het langste eind trok waarna de supporters de Noordwijk-spelers totaal uitgeteld in het gras zag neerzijgen.


Nieuwe weg

Wat rest is de zekerheid dat er volgend jaar opnieuw kansen zijn. Maar ook dat streekgenoten FC Lisse en Rijnsburgse Boys inmiddels in de Tweede Divisie zijn beland. Waardoor de zo gewenste vele streekderby's voorlopig toch onbereikbaar zullen zijn. Wat dit tot gevolg heeft in het beleid bij Noordwijk is nog onduidelijk. Met de nieuwe trainer-coach in de persoon van lokale held Kees Zethof wordt mogelijk noodgedwongen een andere doelstelling geformuleerd en een nieuwe weg ingeslagen.

Maar op dit moment overheerst nog de teleurstelling bij spelers, begeleiders, supporters en bestuur van Noordwijk. De zo gewenste promotie bleek opnieuw, net als vorig seizoen tegen ASWH, in de laatste verlenging te worden verspeeld.


Vriendjes- en Vriendinnetjesdag bij V.v. Noordwijk

voetbal n Wie wordt de nieuwe Dirk Kuyt, Kasper Dolberg of Jeroen Zoet? Of gewoon even kennismaken met de voetbalsport? Dat kan bij V.v. Noordwijk

Op de slotdag op zaterdag 3 juni kunnen alle jongens en meisjes van 4 tot en met 8 jaar van 9.30 tot 10.45 uur naar de Vriendjes- en Vriendinnetjesdag komen om kennis te maken met voetbal op het prachtige sportpark van vv Noordwijk aan de Duinwetering.
Ook als je al bij V.v. Noordwijk in de Superliga speelt, ben je van harte welkom! En het is natuurlijk nog leuker als je een vriendje en/of vriendinnetje meeneemt!
Kijk voor meer informatie over de slotdag van zaterdag 3 juni a.s. op www.vvnoordwijk.nl

Dit weekend zijn er weer de Vriendjesdagen bij V.v. Noordwijk. | Foto: PR