Wethouder Barnhoorn reikte de eerste 06-bandjes uit op het strand. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
Wethouder Barnhoorn reikte de eerste 06-bandjes uit op het strand. | Foto en tekst: Ina Verblaauw Foto:

NRB houdt open dag met Paw Patrol op het strand

06-bandjes n Niets ergers dan op een mooie dag, maar op een overvol strand je kind uit het oog verliezen. Donderdag 25 mei was de dag van het vermiste kind. De Noordwijkse Reddingsbrigade organiseerde deze dag een open dag, waarop al het beschikbare materieel opgesteld stond op het strand bij de strandpost. Waterscooters, reddingssloepen, rubberboten en de indrukwekkende auto's.

Wethouder Pieter-Jan Barnhoorn kwam met veel zwaailichten en geloei aan in een auto van de NRB bij de reddingspost. Hij reikte daar de eerste 06-polsbandjes aan Thijs en Sophie van Egmond. Een actie die dit jaar voor de zesde keer werd georganiseerd.
Voordat hij dit deed, was er nog even een serieus moment. "Jaarlijks worden er 900 kinderen vermist tijdens de zomermaanden op het strand. In Noordwijk zijn dat er gemiddeld tussen de 100 en 150. Als een kind wordt vermist en de melding komt bij de reddingsbrigade binnen, wordt direct de witte vlag met het blauwe vraagteken gehesen op alle posten. Gelukkig wordt het kind binnen een half uur weer herenigd met de ouders. Door alle kinderen een gratis polsbandje te verstrekken met daarop het 06-nummer van een ouder of begeleider, kan er heel veel leed worden bespaard". Landelijk worden er op alle stranden en bij recreatiemeren 150.000 van deze bandjes uitgedeeld.
De vele honderden kinderen kwamen niet voor de wethouder, maar voor hun superheld Chese, één van de stoere reddingshondjes uit Paw Patrol. Lange rijen ontstonden om met hem op de foto te gaan. Er was een springkussen, een stuk strand was afgebakend voor het schatgraven en de reddingsvoertuigen stonden opgesteld. Het was genieten om even op de waterscooter te zitten of in een echte politiejeep achter het stuur te kruipen of met z'n allen in een reddingssloep plaats te nemen.