Niet minder dan 1200 basisscholieren deden mee aan het 4 tegen 4 toernooi bij SJC. | Foto: Ina Verblaauw
Niet minder dan 1200 basisscholieren deden mee aan het 4 tegen 4 toernooi bij SJC. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Volop voetbalplezier op vier tegen vier toernooi

Voetbal n Een ongelooflijk groot, goed georganiseerd 4 tegen 4 toernooi dat woensdag 24 mei werd gehouden op de sportvelden van voetbalvereniging SJC. Ruim 1.200 basisscholieren, ingedeeld in 243 teams, namen deel aan de 28e editie van dit voetbalfestijn. Het mooie weer gaf een extra vrolijk tintje aan de middag.

Door Ina Verblaauw

De openingswedstrijd werd gespeeld door wethouder Gerben van Duin en raadsleden van de gemeente Noordwijk tegen leerkrachten uit het basisonderwijs. Deze wedstrijd eindigde in 3-3.


Daarna gingen de scholieren van start. Vanaf 13.15 uur, de start van de groepen 3/4 tot aan de start om 15.30 van de groepen 7/8, was het een komen en gaan van kinderen en heel veel ouders en grootouders. De teams speelden vier wedstrijdjes van ieder tien minuten. Daardoor bleef de vaart erin. Veel kinderen waren bond uitgedost. "Mijn dochter is al weken bezig met vriendinnen hoe ze gekleed zouden gaan", aldus een moeder.

Uniek festijn

De teams hadden ook de gekste namen bedacht, als Felle Donders, Voetballende Sokken en F.C. Patatje Flip. Het meidenteam Vampiers had drie wedstrijden verloren en één "een soort van gewonnen". Zo kun je een gelijkspel ook noemen. Er werd strak op schema gespeeld. Iedereen wist ook wie, wanneer moest spelen. "Een uniek festijn in Nederland", volgens een trotse moeder


Alle kinderen ontvingen na afloop een oorkonde en een vaantje. Voor de winnaars stonden er 36 trofeeën klaar; voor alle leden van de negen winnende teams.


Winkel en naam Foto van Kampen blijft behouden

n Afscheid van Peter en Toos van Kampen

overname n Afgelopen zaterdag werd onder grote belangstelling van genodigden en belangstellenden afscheid genomen van Peter en Toos van Kampen.

De tropische temperatuur was reden voor een aantal om al in de ochtend langs te gaan om persoonlijk afscheid te nemen, maar 's middags was de winkel vol met een en al vrolijkheid. En niet in de laatste plaats omdat de familie van Kampen blij is dat er een nieuwe eigenaar is gevonden in de persoon van Thomas Steenvoorden.

Zoektocht

Peter: "We hebben er twee jaar over gedaan om opvolging te zoeken en lang zag het ernaar uit dat we op 31 mei de deuren voorgoed moesten sluiten. Ik ben 65 en ga met Toos met pensioen. Dat zou natuurlijk heel triest zijn geweest, want onze winkel bestaat al sinds 1914 en telt drie generaties van Kampen. Gelukkig zijn we met Thomas rond gekomen en als bekende Noordwijker met zijn creatieve ideeën, hebben wij er alle vertrouwen in dat het goed komt met 'onze' winkel."

Wethouder Dennis Salman was speciaal voor deze gelegenheid naar De Keuvel gekomen om het echtpaar lovend toe te spreken. Waarna de drie dochters van Peter en Toos een hilarisch nummer opvoerden van Sweet Sixteen; 'Ja dat is Peter'.

Ruim na sluitingstijd gingen de laatste gasten naar huis. Met een bakfiets vol bloemen, flessen en cadeaus deden Peter en Toos ruim na sluitingstijd de deur op slot. Nog niet helemaal voor het laats, want beiden zijn nog tot en met zaterdag 3 juni

 | Foto: Willem Krol