Tjeerd Westdijk maakte het eerste doelpunt tegen Breukelen. | Foto: OrangePictures Foto:

V.v. Noordwijk kan nog twee prijzen pakken

Voetbal n Het ging eigenlijk nergens meer om. Maar toch werd er attent gevoetbald. Met het doel vooral blessures en onnodige gele kaarten te ontlopen. Want het gaat er nu om spannen. Brengt de nacompetitie uiteindelijk toch nog de zo gewenste promotie?

Het leek eerder helaas onhaalbaar. De bestuurlijke doelstelling om snel te promoveren leek sportief niet te kunnen worden waargemaakt. Het gedwongen vertrek van trainer Dogan Corneille bracht een omwenteling te weeg. En in de laatste weken kwam het geloof in eigen kunnen weer terug. Met 4 klinkende overwinningen op rij leidde ad interim trainer Andries Wendt Noordwijk richting de laatste strohalm. Deelname aan de nacompetitie en daarin mogelijk de zo gewenste promotie afdwingen was al gerealiseerd. De laatste wedstrijd was een formaliteit.

Voortvarend

Noordwijk begon in Breukelen toch voortvarend en leek opnieuw gemakkelijk een grote overwinning te kunnen boeken. In korte tijd scoorde eerst Tjeerd Westdijk en even later Lars Warmenhoven waardoor er na 13 minuten 0-2 op het scorebord stond te prijken. Een monsteroverwinning leek in de maak maar er kwam zand in de motor. En het spel werd er niet aantrekkelijker op. De rust brak daardoor aan zonder dat er verandering kwam in de stand.

65 doelpunten

Na de rust bleek Breukelen niet zo'n gewillig slachtoffer als dat eerder werd ervaren. Bovendien verzaakte de Noordwijkers de draad weer op te pakken. En toen Breukelen met nog zo'n 20 minuten te aan de aansluitende treffer produceerde, leek de overwinning toch nog in gevaar te komen. Uiteindelijk werd die overwinning toch veilig gesteld. Waardoor Noordwijk in de 28 wedstrijden 53 als puntentotaal liet noteren. En met maar liefst 65 doelpunten de meest productieve ploeg in de hoofdklasse A werd. Waarmee o.a. dus die plek in de nacompetitie werd veroverd.

DOVO

Dat levert voor Noordwijk de verplichting op om kort achter elkaar 3 belangrijke wedstrijden te spelen. Dinsdag 16 mei al komt DOVO vanuit Veenendaal naar de Duinwetering voor de eerste promotie wedstrijd. Waarna op zaterdag nog even de Districtsbekerfinale tegen hoofdklasser DHC moet worden gespeeld. Vervolgens is er dinsdag 23 mei de return in Veenendaal..
Noordwijk kan dit seizoen dus nog 2 prijzen pakken, de promotie en de districtsbeker.
De wedstrijden tegen hoofdklasser DOVO, welke om 20.00 uur beginnen, zullen zeker geen gemakkelijke opgave voor Noordwijk zijn. De Veenendalers beschikken over een stugge verdediging die slechts 30 tegendoelpunten incasseerden. Maar Noordwijk speelt de laatste weken vol vertrouwen en lijkt op papier toch de favoriet. Dat lijkt ook zo in de strijd om de districtsbeker. Welke bokaal bij winst op DHC, dan voor het 2e jaar achtereen in de Noordwijkse prijzenkast terecht gaat komen.

MSV wint van Rowah

Handbal n Op 1 oktober was de eerste wedstrijd tegen Rowah uit Waddinxveen gespeeld voor de veldcompetitie 2016 – 2017. Toen waren het de Noordwijkse dames die winnend de 60 minuten vol maakten.

Nu moesten de Noordwijkse dames naar Waddinxveen. Beide teams hadden 2 wissels op de bank en omdat Rowah direct onder MSV staat in de competitie was het zaak met winst richting Noordwijk af te reizen. Het eerste doelpunt kwam op naam van Samantha Godé. Een opmaat voor nog meer doelpunten in de eerste 10 minuten. Een toegekende penalty werd benut door Joyce Godé. Ook Emma Schepens en Rozi Prins zorgden voor een 0-4 voorsprong voordat Rowah met 2 doelpunten iets dichterbij kon komen. Een leuke pot handbal waarbij aan beide kanten doelpunten vielen was wat de toeschouwers zagen. De ruststand was 5-10 voor MSV.
De tweede helft begon aanvankelijk makkelijk. Door snel opbrengen van de bal en druk zetten lukte het om een voorsprong van 6-13 op te bouwen. Mede door doelpunten van topscoorster van deze zondag Rozi Prinsen Anne Schepens. Het laatste kwartier werd toch wat moeizamer voor MSV. De verdediging van Rowah sloot plotseling veel beter en de kansen om te scoren ,die er eerder in de wedstrijd nog waren, zorgden toch voor wat onrust. Wat bij MSV niet meer lukte ging bij tegenstander Rowah ineens gemakkelijk. De laatste 5 minuten waren toch wel erg spannend. Gelukkig was er nog voldoende ruimte om met de winst naar huis te gaan. De eindstand was 13-16 voor MSV.
Zondag 21 mei spelen de dames om 12.00 uur tegen Verburch op het MSV/Fluks-terrein.