Theo Martens in duel met Jim van der Krogt | Foto: OrangePictures
Theo Martens in duel met Jim van der Krogt | Foto: OrangePictures Foto:

Promotie komt dichterbij voor V.v. Noordwijk

Voetbal n Noordwijk ziet de kansen op het gestelde doel, promotie naar de derde divisie, per week stijgen. Na de eclatante overwinning van niet minder dan 5-2 op naaste concurrent Achilles Veen was het optimisme groot. Promoveren naar een competitie vol met streekderby's komt steeds dichterbij.

Met een zeer tegenvallend aantal toeschouwers werd begonnen aan de strijd tegen Achilles Veen. De ploeg die zich van meet af aan als kampioenskandidaat presenteerde lijkt in een vrije val te zijn verdaagd. Noordwijk daarentegen lijkt na het ontslag van Corneille, nu onder bezielende leiding van Andries Wendt, het geloof in de promotie plots te hebben terug gevonden.


Ongelijk

De rood-witten bewezen zaterdag nadrukkelijk het ongelijk van de thuisblijvers onder de supporters. Met gedegen en zeer aantrekkelijk voetbal werd Achilles met de neus op de feiten gedrukt. Met de terugkeer in de basis van spelbepaler Ruperto Dorothea, met Ramon Mannuputty weer ouderwets op dreef en Guy Smith en keeper Amezrine als steunpilaren achterin, speelde Noordwijk het spel zoals we nog herinneren vanuit de goede oude tijd. Sprankelende combinaties met daarnaast de steeds diepgaande vleugelverdedigers waren de oorzaak van een steeds nerveuzer wordend Achilles Veen.

Nadat de keeper Jeffrey van der Loo in een heftige botsing met Emiel Wendt geblesseerd het strijdperk moest verlaten werd het voor Noordwijk prijsschieten. Omdat een nerveuze zeer jeugdige invaller Niels Duister geen serieuze sta in de weg bleek te zijn. Met doelpunten van Bröcker na 25 minuten, van Wendt na 34 minuten, gevolgd door een 'beauty' van Dorothea, brak de rust aan met een 3-0 stand.


Plaagstootjes

Ook na de thee kwam Noordwijk niet meer in gevaar. Achilles Veen legde, nadat eerst nog wel een paar plaagstootjes werden uitgedeeld, het hoofd moedeloos in de schoot. En zonder enige passie en geloof in een goed resultaat werkte de Brabanders de wedstrijd af. De 4-0 na een 1 uur spelen van Wendt werd gelaten geaccepteerd. Dat er nog 2 tegengoals op het scorebord kwamen mag Noordwijk zichzelf verwijten. Maar de overwinning kwam echt niet meer in gevaar. De 5-2 ver in blessuretijd was voor invaller Tom Duindam nog een onverwacht presentje.


Bekerfinale

Voor Noordwijk wachten nu, na de laatste competitiewedstrijd tegen het reeds gedegradeerde FC Breukelen, de zeer belangrijke wedstrijden in de nacompetitie. En niet te vergeten op 20 mei eerst nog de finale in de districtsbeker tegen DHC uit Delft. Goed nieuws was er ook te melden omdat Mario Lomis en Denzel James hersteld zijn van hun blessures. Zo ontstaat er voor coach Andries Wendt mogelijk een luxe probleem.

Theo Martens in duel met Jim van der Krogt | Foto: OrangePictures