Martijn Walter(10) probeert eerder de bal te bereiken. | Foto: Johanna Wever
Martijn Walter(10) probeert eerder de bal te bereiken. | Foto: Johanna Wever Foto: Johanna Wever

SJC speelt gelijk tegen SDO: 1-1

voetbal n De uitwedstrijd tegen het Bussumse SDO bracht niet de gewenste overwinning. Na een vroege voorsprong moest SJC kort voor het eindsignaal een tegenvaller incasseren en toezien hoe de 1-1 op het scorebord kwam.

Met de bus naar Bussum is voor SJC een van de korte reizen richting tegenstander. Vol goede moed werd de heenreis aanvaard. Want het geloof in het bereiken van een goed resultaat was zichtbaar bij iedereen aanwezig. Maar direct na het beginsignaal werd duidelijk dat het niet zo gemakkelijk zou gaan. SDO begon zeer geïnspireerd. Terwijl SJC zich kennelijk onwennig voelde in de lichtblauwe tenues. Welke op aandringen van de scheidsrechter uit de tas moesten komen om verwarring bij het arbitrale trio te voorkomen.

De meegereisde supporters zagen SDO al snel kansen creëren waarbij keeper Schelvis een paar keer reddend moest optreden. SJC wist moeizaam onder de druk uit te komen en kwam wel wat vaker met combinaties gevolgd door een diepe bal uit de verdediging. Uit een van die counters wist Abbas Al Tamimi de diepgaande David Verweij te bereiken. Die buitenspel wist te ontwijken en de keeper het nakijken gaf: 0-1. Tot aan de rust bleef het spelbeeld hetzelfde waarbij SJC nog een paar keer de kans kreeg om te scoren. Eerst werd Dandy Steenvoorden na een knappe actie van scoren afgehouden en even later scheerde de bal uit een inzet van Goosen voor langs, waardoor de rust aanbrak met de minieme voorsprong voor SJC.

Na rust kwam het te verwachten offensief van SDO. De ploeg heeft inmiddels de reputatie dat men vanuit achterstand en de slotminuten alsnog tot winst weet te komen. Winnen lukte hen deze middag niet. Maar na een paar grote mogelijkheden viel in de 87e minuut ook nu weer een doelpunt. Een verre ingooi werd door de SJC verdediging in eerste instantie weggewerkt. Maar de bal viel weer voor de voeten van werper Groenewegen van DSO die snoeihard volleerde. En de bal verdween hierbij onhoudbaar voor doelman Schelvis in het net: 1-1.

In de slotminuten kregen beide ploegen nog mogelijkheden maar de gelijke stand bleef, tot opluchting van de SJC supporters, gelukkig wel gehandhaafd. Zondag krijgt SJC ADO'20 op bezoek. Bij winst op SJC lijkt het kampioenschap voor de huidige koploper een feit. Voor SJC lijkt het nodig om niet te verliezen om een kans op promotie niet op het laatste moment te verspelen. Want de concurrenten Hollandia en Silvolde wonnen hun wedstrijd wel waardoor de strijd om de derde plaats nog even spannend blijft. En dus is het belangrijk dat SJC een vroegtijdig kampioensfeestje van de ploeg uit Heemskerk nog even weet te voorkomen.