Een stevige regenbui haalde toch de snelheid uit de wedstrijd. | Foto: PR
Een stevige regenbui haalde toch de snelheid uit de wedstrijd. | Foto: PR Foto: PR

MSV wint met 26-10

handbal n Een regenbui was ook tijdens deze wedstrijd regelmatig te gast om de speelsters te voorzien van natte kleding en koude handen.

De dames van MSV hadden dit seizoen nog niet gespeeld tegen de tegenstander van zondag 21 april WHC uit Den Haag. Met twee wissels aan beide zijden blies scheidsrechter Eric Schepens af. Het eerste doelpunt was voor WHC. Na een aantal vergeefse doelpogingen lukte het Joyce om te scoren. Het leek even of MSV nog op gang moest komen want na 10 minuten was het 1-3 in het voordeel WHC. Een inhaalslag met een hattrick van Rozi werd het plots weer 4-3. En zo ging het nog even door. Echt los kwam MSV niet van de tegenstander. Na de stand van 9-7 voor MSV was het de thuisclub die de teugels in handen nam en de voorsprong verder wist uit te bouwen naar 14-7 als ruststand. De tweede helft was niet anders. Snel overspelen, snel een break-out zorgden voor een flinke voorsprong voor de Noordwijkse dames die daardoor al snel in de dubbele cijfers kwamen en er vrij gespeeld kon worden. Een stevige regenbui haalde toch de snelheid uit de wedstrijd. Alle dames (behalve de keepster) die vandaag opgesteld stonden konden deze zondag scoren! De eindstand was 26-10 voor MSV.

Volgende week spelen de dames om 12.00 uur in Noordwijk tegen Hillegom.

Teleurstellend einde competitie NOVO H1

volleybal n Afgelopen vrijdag moesten de volleyballers uit Noordwijk een beladen laatste competitiewedstrijd spelen tegen Aspasia Heren 1. Met 1 punt meer dan concurrent Cito hadden de Noordwijkse mannen de kansen in eigen hand om een 2e plek af te dwingen en promotie/degradatiewedstrijden te spelen. Het verleden liet zien dat Aspasia lastig te kloppen is in Koudekerk aan de Rijn. En toch was het nu alles of niets.

De eerste set begon gematigd aan Noordwijkse kant, maar al snel konden de Novo-ers hun stempel drukken en werd er een voorsprong opgebouwd. Novo kon profiteren van de fouten van Aspasia en zij wonnen de set met 25-19.

De tweede set begon vrij goed. Met goede aanvallen en goed verdedigend werk kon Novo wederom een voorsprong opbouwen. Het einde van de tweede set bracht echter wat persoonlijke fouten met zich mee en was Aspasia bezig met herstel werkzaamheden. Door de koppen dezelfde kant op te krijgen wisten de Noordwijkers met 25-21 te winnen. Met de tweede set in de zak lag Novo op ramkoers om een wedstrijd te winnen in Koudekerk.

De derde set begon weer vrij goed maar nu moest Novo steeds beter hun best doen om punten te scoren waar Aspasia ook makkelijker aan scoren toe kwam. Met buitenaanvaller Frank Stolk en Tom van der Meer geblesseerd en middenaanvaller Gijs Paulides op vakantie, had coach Cees van de Meent weinig wissel mogelijkheden om het tij in de derde set te keren. Aspasia richtte zich op en won overtuigend met 17-25.
In de vierde set probeerde Novo er alles aan te doen om terug te komen in de wedstrijd. Druk vanuit het midden kon weinig opgevoerd worden en de buitenaanvallers werden daardoor compleet kapot gespeeld. Dennis Glasbergen en Sam van Straten kwamen er niet meer doorheen, waardoor punten scoren nog moeilijker werd. Ook de vierde set wist Aspasia te winnen met 21-25.
In de allerlaatste set van de competitie, was het erop of eronder voor de Noordwijkse mannen. Halverwege de set wist Novo de voorsprong naar zich toe te trekken maar door weinig variatie in de aanval werd het spel te voorspelbaar. Iedereen deed zijn uiterste best maar dit mocht niet baten. De vijfde set werd verloren met 13-15.

Het afwachten was dus op Cito, die een dag later aan de bak mocht. Cito verloor tegen alle verwachtingen in met 3-1, waardoor Novo boven Cito eindigde. Echter sloeg Vives (dat op zaterdag nog vierde stond) met 1 punt boven Novo aangezien zij met 4-0 wisten te winnen. Met 1 punt verschil mag niet Novo maar Vives zich tweede van de competitie noemen. Teleurstelling is dan het enige woord dat staat.

Ook dit jaar is een hectisch jaar geweest met blessures, werk, persoonlijke aangelegenheden en vakanties waardoor het team vaker niet dan wel compleet was. Novo bewijst jaar in, jaar uit dat het klaar is voor de tweede divisie maar de competitie duurt dan net te lang. Gedrevenheid, motivatie en toewijding zijn sleutelwoorden voor het volgende seizoen waar de focus op moet liggen wil Novo meedoen in de top en stiekem verder omhoog kijken. Eerst volgt een bekerfinale op 13 mei waar een troost in gevonden kan worden. Tot die tijd is het wonden likken en doorgaan.