De openingshandeling werd verricht door mevrouw Vis, de oudste deelneemster van schildersclub Groot Hoogwaak | Foto: PR
De openingshandeling werd verricht door mevrouw Vis, de oudste deelneemster van schildersclub Groot Hoogwaak | Foto: PR Foto: PR

Schildersclub Groot Hoogwaak exposeert

expositie n Onder belangstelling van de deelnemers zelf en hun familie werd op zaterdag 22 april een expositie geopend van schilderijen van de schildersclub Groot Hoogwaak.

In het openingswoord blikte huidige cursusleidster Joke Dekker terug op het ontstaan en de historie van de schildersclub. Momenteel komt de enthousiaste club wekelijks bijeen om samen te schilderen. De deelnemers zijn bewoners van WZC Groot Hoogwaak en de bijbehorende appartementen. Iedere vrijdagochtend komen ze bij elkaar. "Maar eerst koffie en dan pas aan de slag". Er wordt niet alleen geschilderd. De wereldproblematiek, de tv-programma's en het reilen en zeilen in Noordwijk komt aan de orde. "Het lijkt soms wel de gemeenteraad", aldus een deelneemster. De club is een kunstkring voor ouderen. Zij zijn zeer geïnteresseerd in kunst en bezoeken regelmatig musea. Het verkopen van de gemaakte werken komt niet aan de orde. "Ik schilder voor mezelf en mijn familie, die het leuk vinden om iets van mij aan de muur te hangen", aldus een enthousiaste schilderes.

De openingshandeling werd verricht door mevrouw Vis, de oudste deelneemster. Met het doorknippen van een lint maakte zij de gang vrij waar de schilderijen hangen. De expositie laat prachtig werk zien met uiteenlopende onderwerpen als landschappen, zeeschepen, stillevens en abstracte kunst. Daarbij worden diverse technieken gebruikt. Acryl, aquarel en olieverf. Ook werk op steigerhout en fijne pentekeningen zijn te bewonderen.

Teammanager Marlies van der Vring is blij met de activiteiten van de schildersclub. "De expositie is een waardering voor het werk dat de mensen maken. De deelnemers helpen en stimuleren elkaar. De onderlinge band is zeer hecht.

De expositie duurt nog tot 8 juni en is dagelijks te bezoeken van 13.00 – 18.00 uur in WZC Groot Hoogwaak