Op de boeidelen van het SJC-clubhuis staat het tijdspad vermeld voor de nieuwbouw. | Foto: Wim Siemerink
Op de boeidelen van het SJC-clubhuis staat het tijdspad vermeld voor de nieuwbouw. | Foto: Wim Siemerink Foto: Cor de Mooy

Tijdlijn op clubgebouw SJC

Planning n In de omgeving van SJC waren mensen ongerust. De geruchten rondom een fusie met Noordwijkerhout en mogelijke nieuwe verkiezingen, de perikelingen rondom een mogelijk nieuwe sportpark aldaar voor VVSB en een zeker ongeloof over de als bijzonder te kenmerken nieuwe ontwikkeling aan de Lageweg, waren oorzaak voor die ongerustheid. 'Zullen de plannen nog wel kunnen worden uitgevoerd?', vroeg velen zich af.

Om deze verontrustte supporters gerust te stellen nam de gemeente Noordwijk het initiatief om in samenwerking met het clubbestuur voor iedereen duidelijkheid te verschaffen. En die duidelijkheid is en blijft: de nieuwbouw bij SJC komt er, fusie of niet.


Tijdlijn

Op de boarding van het clubhuis werd dit weekend een duidelijke tijdlijn gepubliceerd met de data van uitvoering. 'Nu is het voor iedereen duidelijk dat een mogelijke fusie met Noordwijkerhout en de daarmee gekozen nieuwe gemeenteraad, geen roet in het eten zal kunnen gaan gooien', verklaarde wethouder van Duin nadrukkelijk in zijn begeleidende woorden. Hij bevestigde daarmee nog eens dat het point of no return inmiddels is gepasseerd. 'Poppodium krijgt zijn huisvesting, de multifunctionele sporthal komt er verzonken in de grond en SJC heeft de zekerheid van een volledig kunstgrascomplex. De viering van het eeuwfeest kan zonder problemen worden georganiseerd'.


Bouw start in 2018

Gerben van Duin deed deze uitspraken in het bijzijn van clubarchitect en verantwoordelijk bestuurslid Chris Hiep, voorzitter Herman Meijvogel en projectleider Mark van Oostrum. Weliswaar is alles nog in een vroeg stadium. Maar nog voor eind dit jaar is het definitieve ontwerp gereed waarna in 2018 zal worden begonnen met het aanpassen van de velden. In de zomer van 2018 zal begonnen worden aan de bouw van de nieuwe accommodatie. De bouwactiviteiten zullen bijna 2 jaar en beslag nemen. Waarna in 2020, ruim voor de viering van het 100-jarig bestaan van de Sint Jeroens Club de officiƫle opening van het nieuwe complex kan plaatsvinden.