Afbeelding
Foto:

Succes in Parijs voor Rinus en Ernst

atletiek n Rinus Wassenaar en Ernst van Dam hebben aan de marathon van Parijs deelgenomen. Ze wilden met deze actie zoveel mogelijk geld voor een kindertehuis in Gambia, Afrika inzamelen. Op zondag 9 april was de grote dag. Ze zijn succesvol gefinished in Parijs.

57.000 lopers verzamelden zich op zondagochtend 9 april op de Champs Elysées, het belooft een stralende en zonnige dag te worden. Normaal gesproken is dit goed nieuws voor een dag in Parijs. De 57.000 lopers denken daar anders over. De verwachting is dat het die dag wel 23 graden kan worden, veel warmer dan in de voorgaande weken en veel warmer dan de lopers in getraind hebben.

Vijf maanden eerder startten Rinus en Ernst met het trainingsschema. In de maanden die volgden renden ze menige kilometer door de duinen, het strand-, in alle windrichtingen en omstreken van de Bollenstreek. Rinus heeft in totaal 690 kilometer gerend, dat is dus vanaf Noordwijk tot ver voorbij Parijs. Ernst kreeg een blessure aan zijn enkel en moest een aantal weken rustig aandoen. Hij heeft uiteindelijk toch nog 400 trainingskilometers gemaakt en was op tijd fit om aan de start te verschijnen.

Door het mooie weer lijkt heel Parijs uitgelopen om de marathonlopers toe te juichen, het is een feestelijk geheel. Bij de eerste waterpost op Place de la Republique is het een drukte van belang. In de schaduw van de Parijse gebouwen rennen ze de eerste 10 kilometer. De route vervolgt richting het Bois de Vincences. Kilometer na kilometer vervolgen ze hun weg. Verkoeling vinden ze door water over zich heen te gooien en ook de brandweer van Parijs zorgt voor verkoeling door op gezette plekken met brandweerspuiten de lopers nat te spuiten.


Na 20 kilometer rennen ze terug langs de Seine, een mooie route met helaas veel tunnels. Tunnels zijn vervelend omdat je dan steeds omlaag en omhoog rent, een aanslag op de bovenbenen. De meegereisde supporters zien Rinus en Ernst op verschillende plekken voorbij komen en zorgen voor de mentale ondersteuning.

Na 35 kilometer gaat de route door het Bois de Boulonge, een lastig stuk door het bos. Er is geen schaduw en door de bomen geen zuchtje wind. De laatste kilometers zijn zwaar. Na de laatste rotonde zetten ze nog één keer goed aan en sprinten de finish over. Rinus heeft de marathon voltooid in 4 uur en 12 minuten, Ernst in 4 uur en 16 minuten.

Ook de inzamelingsactie was een succes. Meer dan 100 donateurs hebben in totaal bijna € 4.900 gestort voor het kindertehuis in Gambia. Een fantastisch resultaat waar de kinderen in Gambia erg gelukkig mee zijn.


Kraan wint duivenvlucht

duivensport n Op vrijdagavond 14 april werden er bijna 400 duiven ingekorfd bij PV Steeds Sneller voor een wedvlucht vanuit het Belgische Oudenaarde.

Zaterdagmiddag om 14.25 uur was het weer in België zodanig opgeknapt dat de duiven konden beginnen aan hun vlucht van 165 km. Een stevige westenwind maakte het wat lastig voor de duiven. Piet Kraan klokte om 16.28.29 als eerste een duif, goed voor de eerste prijs. De combinatie van Delft en Driebergen waren ook weer vooraan te vinden met maar liefst 5 duiven bij de eerste 10, namelijk de tweede, vijfde, zesde, negende en tiende prijs. Wim en Wim Vink klokte de derde en achtste prijs. Eric Tinga won de vierde prijs en Leo van Denzen de zevende prijs.
Aankomend weekend gaan de duiven voor het eerst Frankrijk in.