Aan zee is het volop feest tijdens Koningsdag. | Foto: PR
Aan zee is het volop feest tijdens Koningsdag. | Foto: PR Foto:

Uitgebreid oranjeprogramma aan zee tijdens Koningsdag

koningsdag n Op donderdag 27 april zal Noordwijk weer volop oranje kleuren ter gelegenheid van Koningsdag en de vijftigste verjaardag van koning Willem Alexander.

Sinds de allereerste Koningsdag zijn de Oranjevereniging Noordwijk aan Zee en Binnen opgegaan in één club. Rondom Koningsdag vinden de festiviteiten voornamelijk plaats aan Zee. De straat die zich het beste in Oranje weet te presenteren maakt kans op een gratis straatbarbecue verzorgd door Keurslager Krijn van der Bent.

Traditioneel start de dag in alle vroegte om 8.00 uur met koraalmuziek vanaf de kapel in de Hoofdstraat gevolgd door een Oranjeoptocht en aubade om 9.00 uur op het Oranjepodium in de Hoofdstraat. Burgemeester, wethouders en gedecoreerden zingen gezamenlijk het Wilhelmus en natuurlijk Noordwijks volkslied als officiële start van alle feestelijkheden.

De samenwerking tussen de Oranjevereniging en de organisatie van Grentpop heeft ertoe geleid dat vanaf 10.00 uur de kindervrijmarkt op de Grent zal plaatsvinden. Op het podium van Grentpop zijn diverse optredens met onder andere Rondje KEUN en shanty-volkskoor de Noortukse Vissersvrouwen vanaf 12.00 uur. Kinderen kunnen zich laten om-sminken tot prinses bij de Toverkist of lekker los gaan op het Grent-springkussen-festival.

Om 14.00 uur kan het publiek sterke mannen en vrouwen aanmoedigen die deelnemen aan de Horesca Horecavo Truck Pull-competitie. Actief deelnemen kan natuurlijk ook. Tot vlak voor de start kunnen teams zich inschrijven om mee te dingen naar de geldprijs van 250 euro.

Vanaf 15.00 uur start Grentpop 2017 met een optreden van Kakafonix. Voor een echt Oranjegevoel kan men ook terecht in en om Café De Wels waar vanaf 15.30 uur onder live muziek de voetjes van de vloer kunnen. Bij Café De Punt kan op het terras ook genoten worden van live optredens,