Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

TOV verliest en degradeert

Tafeltennis n Het spannende slot van de tafeltenniscompetitie heeft niet gunstig uitgepakt voor TOV.

In het rechtstreekse duel met mede-degradatiekandidaat Salamanders heeft TOV de kleinst mogelijke nederlaag geleden van 6-4. De handelwijze van de Wateringse thuisploeg was best enigszins discutabel te noemen want voor deze cruciale partij was men afgeweken van het gebruikelijke team en waren twee sterke reservespelers ingezet. Reglementair was dat wel, dus was er op zich weinig op aan te merken.

TOV heeft er alles aan gedaan wat mogelijk was maar kwam niettemin tekort. Het begin was al gelijk vrij desastreus want de vijf eerste sets gingen alle verloren en keek TOV tegen een vrijwel hopeloze achterstand aan. Maar daarna leek de strijd te kantelen en pakte TOV driemaal achtereen de winst.

De op een na laatste partij bracht echter Salamanders het zesde punt en dus de overwinning. Dat daarna, in de laatste pot, TOV nog een keer de winst pakte was slechts interessant voor de statistieken. TOV trad aan met Jos de Kremer die helaas geen punten kon scoren, Michiel van der Klugt (tweemaal winst) en Ingrid Hoek ook goed voor twee punten. Helaas betekent dit dat TOV in de najaarscompetitie een trapje lager aan de slag moet, maar redelijkerwijze mag worden aangenomen dat een snelle terugkeer naar de derde klas mogelijk is.