Alle hens aan dek voor doelman Amezrine. Zowel Guy Smith als Jeroen Borsboom in staat van de verdediging. | Foto: Ron van der Linden
Alle hens aan dek voor doelman Amezrine. Zowel Guy Smith als Jeroen Borsboom in staat van de verdediging. | Foto: Ron van der Linden Foto:

V.v. Noordwijk komt niet verder dan gelijkspel

voetbal n Geen duidelijk herstel na 3 nederlagen op rij. Geen schokeffect na het ontslag van Dogan Corneille. Wel een teleurstellend gelijkspel tegen Sliedrecht. Wel morrende supporters die spreken van 'opnieuw een mislukt seizoen'. Want het vooraf gestelde doel blijkt nauwelijks meer haalbaar.

Aan de omstandigheden lag het niet. Met een prachtig lente zonnetje, toch nog ruim 300 toeschouwers en met een door Noordwijk gewenste goedogende en zojuist besproeide kunstgrasmat. Daarmee begon een wedstrijd die wederom werd betitel als 'de laatste kans' om de promotie te realiseren. Maar de wedstrijd was nauwelijks begonnen of Sliedrecht had reden tot juichen. Vanuit een vrije trap was het direct al 0-1.


Druk naar voren

Noordwijk wilde kennelijk anders spelen dan onder Corneille het geval was. Vanaf de bank werd door het 3 man sterk trainersgilde (Van Veen, Van Utrecht en Braun) een constante stroom van aanwijzingen en opdrachten richting de elf spelers gezonden. Waarbij 'de druk naar voren' als uitgangspunt werd genomen. Dit resulteerde na de snelle achterstand wel tot een Noordwijks overwicht maar bracht pas in de laatste minuten van de eerste helft een treffer op het scorebord: 1-1.


Opvallend

Na rust verloor de strijd alle amusementswaarde. En steeds duidelijker straalde de wanhoop af van de ploeg. Die wel is waar een aantal mogelijkheden onbenut liet maar die zeker geen aanspraak mocht maken op het predicaat 'geoliede machine'. En waarbij vooral de keus om voormalig HBS-superspits Westdijk achter de spitsen Borsboom en Lomis te laten opereren minimaal heel opvallend mag worden genoemd.
Dat Sliedrecht de voorsprong koesterde en het initiatief aan Noordwijk gunde mocht niet worden uitgelegd als een beter voetballend Noordwijk. Sterker, slechts enkelen haalden hun niveau. Het gemis van de snelle James kon ook door een overigens wel uitstekende Manuputty niet worden opgevangen.


Malaise

Noordwijk blijkt zijn pijlen nu te richten op de terugkeer van Emiel Wendt en Le Congé. Maar of slechts die twee hun ploeg uit de malaise kunnen trekken is een vraag waarop het antwoord eenvoudig lijkt. Wanhoop blijkt niet bij te dragen aan het ontstaan van een noodzakelijk collectief. De steeds opnieuw terugkerende perikelen lijken er eveneens geen goed aan te doen.

V.v. Noordwijk kan even de wonden likken want komend weekend is er geen wedstrijd. Op 22 april kan bij Zwaluwen worden aangetoond dat dit team wel degelijk tot prestaties in staat is. De groep zou in staat moeten worden geacht het laaggeplaatste Zwaluwen te verslaan. Maar erg makkelijk zal dit niet gaan.