KNA reist deze week af naar Porec voor het EK twirlen. | Foto: PR
KNA reist deze week af naar Porec voor het EK twirlen. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

KNA is klaar voor EK twirlen in Kroatië

twirling n Tijdens het paasweekeinde vindt in Porec, Kroatië, het Europees Kampioenschap twirlen plaats. Twirlvereniging KNA Noordwijk wordt vertegenwoordigd op diverse onderdelen door de solisten: Dominique de Bruijn, Hilde Heemskerk en Melody Meijer bij de senioren en Roos den Besten, Demi van Moerkerk en Danique Visker in de preteen leeftijdsklasse.


Dit jaar is KNA in de Nederlandse equipe ook vertegenwoordigd met acht meiden van de junior dance team, t.w.: Roos den Besten, Isabel van Bohemen, Brecht Bootsma, Nienke Dedding, Jytte de Graaf, Hilde Heemskerk, Femke Janmaat, Lynn van der Zanden. Als reserve gaat Apolline Diepenhorst mee. Deze meiden zetten op prachtige muziek in het thema 'Power of education' een emotioneel uitgevoerde dance neer, waar ze afgelopen januari Nederlands kampioen mee geworden zijn.
Apolline, Hilde, Jytte en Nikkie van der Luit versterken met hun vieren het pomponteam van Alkmaar, deze show staat in het teken van Superwoman. Er zijn de afgelopen tijd veel extra en intensieve trainingen, bondstrainingen en verplichte wedstrijden van de NBTA aan vooraf gegaan, om de puntjes op de i te zetten. Goed voorbereid en vol goede moed kunnen zij allen volgende week afreizen richting het EK.
Het EK is een vijfdaags evenement, beginnende op de woensdag, dan komen alle 14 deelnemende landen de vloer op tijdens de muziektest. De vloer, licht en geluid kunnen dan door de Nederlandse equipe gedurende een uurtje uitgeprobeerd worden, waarna in rap tempo de vloer en hal leeggemaakt moet worden en het volgende land aan hun besloten training kan beginnen.
Woensdagavond is de officiële opening, waar alle deelnemers van alle landen achter hun vlag de vloer op marcheren. De jury wordt voorgesteld, de eed wordt afgelegd en vindt er een muzikale presentatie/demonstratie plaats. De donderdag, vrijdag en zaterdag staat in het teken van de solo voorrondes, voor de groepen is zaterdag de grote dag, zij mogen slechts één keer op.
Op zondag vinden alle finales van de top 6 van de solisten plaats. Aan het einde van de zondagmiddag worden pas alle uitslagen bekend gemaakt. KNA heeft het voordeel dat hun trainster Sabina Hoogendijk ook de Bondscoach is van de gehele Nederlandse equipe. Natuurlijk reizen ook de trainsters Joyce en Nicole Nederstigt mee voor de begeleiding en trainingen welke, die dagen daar nog plaats vinden.
Op dit internationale podium is het een uitdaging om de zenuwen in bedwang te houden, de onderlinge niveau verschillen zijn heel erg klein en uiteindelijk bepaald de vorm van de dag en de beoordeling van de internationale jury de uitslag.


Fluks Sport Fun voor scholen weer groot succes

korfbal n Afgelopen zaterdag was het een gezellige én drukke boel bij plaatselijke korfbalvereniging Fluks. Ruim 120 basisschoolkinderen én ruim 40! vrijwilligers van Fluks maakten, er na het openingswoord van wethouder Van Duin, samen een sportieve, plezierige dag van in de stralende zon.

Maar liefst 24 schoolteams streden op sportieve wijze om de felbegeerde Fluks Sport Fun cup. Ingedeeld in poules voor groepen 3-4, 5-6 en 7-8 bezorgden de kinderen het in grote getalen aanwezige publiek veel sportiviteit, spanning en vermaak. Desgevraagd vertelt een enthousiaste vader: "Onze dochter wil graag eens meetrainen, en dat snap ik best want het is een veel snellere en stoerdere sport dan ik verwachtte". Een andere ouder meldt: "Wat ik ook zo leuk vind, is dat jongens én meisjes samen in 1 team spelen en dat er hier respect is voor de scheidsrechter". Toen zo tegen 14.00 uur de spreekwoordelijke stofwolken waren opgetrokken bleek bij de groepen 3-4 De Vliegende Vuurballen er met de eerste plaats vandoor te gaan. Bij de groepen 5-6 deden de Power Kids hun naam eer aan door op de hoogste trede plaats te mogen nemen en tenslotte ging bij de groepen 7-8 de titel naar de team van de alom gevreesde Unicorns. Stef Cramer van de Klaverweide werd overigens tot "talent van het toernooi" uitgeroepen.

"Een geweldige dag met vele sportieve hoogtepunten, waarbij ook nog ruim 20 kinderen van 3 tot 6 jaar de inlooptraining van de Kangoeroe Klup bijwoonden, een prachtig resultaat", aldus mede-organisator Quirina van Huis. Voor meer informatie, stuur dan een mailtje naar tcmail@ckvfluks.nl of kijk op www.ckvfluks.nl