Over drie weken rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek weer door de regio. | Foto: archief
Over drie weken rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek weer door de regio. | Foto: archief Foto: bk

Bloemenweekend vol met Noordwijks design

file n Het thema van het Bloemencorso 2017 is 'DutchDesign'. De presentatie van 'de Mooiste file van Nederland kent het thema 'AutoDesign'. De hoedenparade tijdens de start van het bloemencorso heet Head Design. Tijdens The Night of the Queen ligt de nadruk op Mode Design.

Het jaarlijkse bloemenweekend op 21, 22 en 23 april zit in Noordwijk boordevol met entertainment, fonkelende auto's, prachtige praalwagens en niet in de laatste plaats vol met bloemen. Dat vertelt Marjolijn van der Jagt namens de stichting Bloem en Zee. Ze zegt trots te zijn dat niemand minder dan Christiana Alicata, de kersverse directeur van Fiat Chrysler Automobiles Nederland, bereid is om het startschot te geven. De vrouw die voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse FCA-organisatie de algemeen directeur werd. Met nadruk verwijst deze Italiaanse ons naar de vernieuwende designs bij diverse merken auto's die haar bedrijf op de markt gaat brengen.


Hoedendesign

Bloemencorsovoorzitter Leo van der Zon en file-voorzitter Alfons Morssink zitten samen met burgemeester Rijpstra in het comité van ontvangst tijdens de start op zaterdagmorgen. Zij hopen zich omgeven van dames voorzien van een hoofddeksel. Rijk met bloemen of natuurlijke duurzame materialen gedecoreerde hoeden.
De aanwezigen zullen vanaf het VIP-terras in de langstrekkende stoet niet allen de 'Mooiste file' herkennen maar natuurlijk tussen de 16 de prachtige praalwagens die van o.a. de Volksrepubliek China, de Gemeente Noordwijk en Keukenhof.


Amusement

Op de zaterdagmiddag start er om 14.00 uur een programma vol amusement op het grote podium op de Oranjepromenade. Het Kleijnkoor, Dansschool Jorien Boot zullen o.a. daar een spetterend optreden verzorgen. Tussendoor is er de aankomst van de jaarlijkse Oranjetour. Om 16.00uur is er een speciaal Chinees entertainment op het grote podium.
En het geheel moet een aanloop worden richting het grote feest, the Night of the Queen, dat samen met de Oranjevereniging Noordwijk wordt georganiseerd. Glamour Bingo, dans, show en vocale optredens zullen naast DJ Charles gaan zorgen voor een feest voor jong en oud. De kaarten hiervoor zijn €15,- inclusief een gratis bingokaart.

Op zondag is er dan wederom de combinatie van uitzonderlijke automobielen, prachtige bloemen, dans,zang en kinderentertainment. In de ochtenduren is er de club van Citroën cabriolet, wat later prachtige oldtimers van H.A.V. en tot slot de A-Fordclub. De middag wordt afgesloten met een optreden van de Dansmariekes van de Kaninefaten en opnieuw het Chinees entertainment.