Coen van der Meij, opnieuw gevaarlijk voor het doel van Swift, in duel met Mike Ruijter. | Foto: Ron van der Linden
Coen van der Meij, opnieuw gevaarlijk voor het doel van Swift, in duel met Mike Ruijter. | Foto: Ron van der Linden Foto:

Is het seizoen voorbij voor V.v. Noordwijk?

voetbal n Het zou de laatste kans moeten zijn. Zo was de wedstrijd tegen Swift aangekondigd. Vol optimisme trok men naar Amsterdam. Dat er met 2-0 werd verloren was daarom voor de supporters een geweldige domper.

Er was bij de rood-witten heimwee naar de aansprekende derby's tegen de clubs uit de buurgemeente. Het bestuur onder leiding van voorzitter Hoogervorst liet bij herhaling weten dat promoveren de enige doelstelling kon zijn.

De technische commissie stuurde scouts op pad om talenten aan te trekken en de selectie om de juiste manier te kunnen samenstellen. En vol overgave begon V.v. Noordwijk aan de competitie in de zaterdag hoofdklasse. De club kende maar 1 doel: promoveren naar de 3e divisie. Om daar de aloude derby's opnieuw te gaan spelen.


Gehavend

Na een matige start leek begin dit jaar de juiste weg omhoog toch weer te zijn gevonden. Maar het optimisme is nu achterhaalt door de realiteit, drie verloren wedstrijden op rij. En dus lijken de gemaakte toekomstplannen nog even in de koelkast te kunnen.

Noordwijk begon gehavend aan de wedstrijd in Amsterdam Zuid. De geschorste spelers Bröcker, Wendt en Le Congé ontbraken even als de geblesseerde James en Dorothea. De jeugdige Axel Wendt (broertje van) mocht zijn debuut als basisspeler maken. Lomis, Westdijk en Borsboom moesten een bres gaan slaan in de als stevig bekend staande verdediging van Swift. Maar Swift is meer dan dat en dit vertaalde zich direct al in 2 mogelijkheden voor de Amsterdammers.


Onzeker

Noordwijk oogde onzeker en het ingrijpen leek vaak net iets te laat te zijn ingezet. Na 26 minuten betekende dit voor Metin een terechte gele kaart. In de slotfase van de 1e helft leek Noordwijk gevaarlijker te worden. Een tevergeefs beroep op de arbiter op een penalty, een poging van Gonçalves en een vertwijfelde inzet van Westdijk waren voor rust echter de enige wapenfeiten.
Na rust was het al snel klaar. Een indraaiend trap werd fraai ingekopt en Amezrine moest vissen: 1-0. Noordwijk leek machteloos en toen de 2-0 op het scorebord kwam was de wedstrijd ook gespeeld.

Met Michel voor de jonge Wendt en Duindam voor Hoogerwaard probeerde Corneille nog wat. Maar het leek niet meer dan een wanhopige theoretische poging om nog iets terug te doen. Conclusie? Noordwijk toonde zich dit seizoen nooit een echt collectief. Zelfs het laatste succes tegen Ajax was een overwinning van individualisten.

Zaterdag ontvangt Noordwijk Sliedrecht op de Duinwetering. De club greep de strohalm om degradatie te voorkomen en won van Smitshoek met 5-2. Zij zullen wel opnieuw met inzet en optimisme de strijd willen aangaan. Noordwijk is dus gewaarschuwd.