Het schetsontwerp toont  geen massieve klomp maar een speels geheel van sportzaal en verenigingsruimten. | Afb. PR
Het schetsontwerp toont geen massieve klomp maar een speels geheel van sportzaal en verenigingsruimten. | Afb. PR Foto:

Nieuwbouw SJC wordt echte blikvanger

n Speelse bebouwing voor multifunctioneel gebruik

sjc n De nieuwbouw bij de voetbalvereniging SJC moet in de herkenbare entree van Noordwijk worden. Het moet een blikvanger zijn voor iedereen die vanaf de A44 Noordwijk binnenrijdt en bij bezoekers dan ook direct vooral bewondering afdwingen.

Niet zonder trots nam wethouder van Duin het woord bij de perspresentatie in het bussiness-home van SJC. Aan tafel zaten naast de pers de bestuursleden en de leden van de begeleidingsgroep. En ook de architect ir. Jaap Beckkers van Grosfeld van der Velden en directeur Kees Caspers van bouAd Katwijk.


100-jarig bestaan

De wethouder begon met te erkennen dat hij aanvankelijk het een en ander wel heel snel wilde realiseren. Maar dat hij het advies van de voetbalclub ,om vooral doordacht te handelen, zich ter harte moest nemen. Wat betekent dat niet al in 2018 de officiƫle opening kan plaats vinden. Maar dat juist voor de viering van het 100-jarig bestaan van V.v. SJC de linten kunnen worden doorgeknipt.


De grond in

Architect Jaap Bekkers gaf aan dat er vanaf moment een hem een beeld voor ogen stond hoe het zou moeten worden. Hij toonde de eerste schetsontwerpen. Clubarchitect Chris Hiep en projectmanager Kees Caspers gaven uitleg over het hoe en het waarom. En de pers kreeg een eerste blik in de voorontwerpen die hebben geleid tot de keus van het architectenbureau.
Waarbij het duidelijk werd dat een groot deel van de bebouwing ondergronds wordt aangebracht. Door op 4 meter diepte de sporthal aan te leggen ontstaat er geen massieve klomp van 6000 kubieke meter stenen maar een speels geheel. Met de hoogste dakpunt 8 meter boven het maaiveld.

Deze schetsen moeten in oktober van dit jaar hebben geleid tot een definitief ontwerp. Vanuit de gemeente was meegegeven dat multifunctioneel gebruik naast duurzaamheid het uitgangspunt moet zijn. Omdat Poppodium, naschoolse opvang, werkeloosheidsprojecten, sportmedische therapeuten, scholen en andere maatschappelijke organisaties naast de grote voetbalclub tot de gebruikers gaan behoren. Vanuit SJC was er de nadrukkelijke wens dat vanuit het clubhuis een ruime blik werd gerealiseerd op alle omliggende sportvelden. Met daarbij ook 18 kleedkamers en 4,5 kunstgrassportveld plus een ruime tribune.


Samenwerking

Het complex krijgt vanaf de start te maken met samen werking op velerlei gebied. De aanleg moet gaan in nauw overleg met omwonenden. Bij de nieuwe sporthal wordt niet alleen rekening gehouden met de wensen van Poppodium maar bovendien met die van de Noordwijkse Hockeyclub. Die in de fonkelnieuwe accommodatie aan de Duinwetering geen zaalhockey kan spelen en nu nog in Noordwijkerhout een thuishaven vindt.
Voor het gymnastiekonderwijs komen er speciale voorzieningen en lichteffecten in de sportzaal. Die een avontuurlijke manier van gymnastiek mogelijk maken. Voor de voorzieningen tijdens de verbouwing wordt nu al contact gelegd met de KSN om hun tijdelijke gebouw straks bij SJC te hergebruiken. Natuurlijk is in die periode de medewerking van de KNVB noodzakelijk om alle wedstrijden toch doorgang te kunnen laten vinden.


Inschrijven voor 4 tegen 4-toernooi

voetbal n Op woensdagmiddag 24 mei wordt voor de achtentwintigste keer door.SJC in samenwerking met Ouddeken Advies/Regiobank het 4 tegen 4-toernooi georganiseerd op het sportcomplex aan de Lageweg.

Het toernooi is voor leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van alle basisscholen uit Noordwijk. Net als vorig jaar wordt het toernooi afgetrapt met een openingswedstrijd tussen een team van de vakdocenten van de Noordwijkse basisscholen en een team van B&W en raadsleden van de Gemeente Noordwijk.
Om 13.00 uur is de opening van het toernooi door loco-burgemeester Gerben van Duin met aansluitend de aftrap van de inmiddels traditionele openingswedstrijd.

De openingswedstrijd wordt geleid door Eredivisie-scheidsrechter Allard Lindhout.

Ook dit jaar zijn er weer prijzen beschikbaar gesteld voor teams die deelnemen aan het toernooi met de leukste/meest ludieke/originele/opvallende shirts. Er loopt tijdens het toernooi een jury rond die de beste, mooiste, ludieke teams gaat beoordelen en bepaalt welk team een prijs verdient.

Er zijn prijzen voor alle deelnemende leeftijdsgroepen, zowel voor de jongens- als de meisjesteams. Elke speler van het winnende team krijgt een prijs. Het toernooi staat ook in het teken van Noordwijk European Sportcity 2017.

Tot en met 13 april is de inschrijving geopend. De inschrijving verloopt via de basisscholen. De organisatie hoopt dit jaar weer op minstens 1.200 deelnemende kinderen.

Afbeelding