Een prachtige opbrengst van € 128.415 tijdens het Space Gala. | Foto: Joke van der Zanden
Een prachtige opbrengst van € 128.415 tijdens het Space Gala. | Foto: Joke van der Zanden Foto:

Space Gala in Palace Hotel

ruimtevaartgala n In het Radisson Blu Palace Hotel werd zaterdag 25 maart voor de derde maal het Space Gala georganiseerd om geld bijeen te brengen voor het grootste ruimtevaartmuseum van Nederland dat toe is aan vernieuwing.

Door Joke van der Zanden

Ook hier was te merken dat het beter gaat met de economie. In de Jan de Raad balzaal van het Palace Hotel waren 30 tafels verkocht aan Captains of Industry etc, 5 tafels meer dan vorig jaar. Er stond de gasten dan ook een indrukwekkend programma te wachten zoals: een lezing van kosmonaut André Kuipers, cabaretier Willem Gunneman, een lichtshow, een lezing van poolreiziger Bernice Notenboom, vele musici, veiling met veilingmeester Benthe Tupker van veilinghuis Christie's met mooie kavels, een act met buitenaardse kracht, mind reading trucs, een loterij en een voortreffelijk diner met een knipoog naar future & space.

Opbrengsten

Dankzij de opbrengst van voorgaande gala's kan men nu bij Space Expo de Sojoez capsule van André Kuipers bewonderen. In 2015 was de opbrengst € 97.450, in 2016 € 103.500 en dit jaar het mooie bedrag van € 128.415.

Kavels

De kavels waren bijzonder interessant zoals: all-inclusive VIP arrangement Formule 1 Grand Prix in Spa Francorchamps voor 2 personen inclusief hotel en 4 dagen rijden in de BMW i8, of een 8-daagse rondreis voor 2 personen door Frans-Guyana met een bezoek aan de ESA lanceerbasis in Kourou, of lancering van uw naam met favoriete quote naar de ruimte, of een fotosessie in de Sojoez van André Kuipers met André Kuipers, of een zonnecel van de Hubbie ruimtetelescoop, of een reis voor 2 personen naar lanceerbasis Baikonur in Kazachstan inclusief het bijwonen van een lancering. Verder diners en lunches en wijnproeverijen. De hoofdprijs van de loterij was een arrangement in Walibi Village voor 7 personen.


Afscheid nemen kan anders!

Uitvaart n Tijdens de informatieavond Afscheid nemen kan anders in Groot Hoogwaak kwamen bewoners van Hoogwaak en inwoners van Noordwijk om te luisteren naar Dagliefste en Uitvaartzorg de Schelp, die een avond presenteerde over anders afscheid nemen.

'Door middel van praktijkvoorbeelden hebben we bezoekers verteld hoe het precies anders kan. De zaal hadden we ook aangekleed, op één van de vele manier waarop het kan. Door een voorbeeld te geven, krijgen mensen er een gevoel bij en kun je veel makkelijker informatie overbrengen hoe het nu precies anders kan', vertelt Linda Janmaat van Uitvaartzorg de Schelp. 'Het zijn juist sfeer en details die bijdragen aan een persoonlijke uitvaart. Linda: 'Een uitvaart die bij de overledene past. En dan is de invulling dus voor iedereen anders, persoonlijk. Met een goed afscheid wordt tevens een begin gemaakt voor een goede start van het rouwproces.'

Dagliefste heeft doormiddel van beelden laten zien dat het in details zit, maar ook zeker dat er zoveel meer mogelijk is dan een uitvaart in de kerk of crematorium. Monique van Reisen van Dagliefste vertelt: 'We wonen aan duin en strand, de zee. Die omgeving is zo mooi en ook daar kun je een uitvaart laten plaatsvinden. ' Rituelen bij afscheid nemen is waar de mens zich graag aan vasthoudt. Maar hoeveel mooier is het als er een ritueel speciaal voor jou word bedacht? Hierover sprak Gemma van der Meer als ervaringsdeskundige op dit gebied.

Verzekering

De gehele avond werd omlijst met live muziek door Robbert Vossen, want muziek zegt soms zoveel meer dan woorden. Er zijn ook veel weetjes besproken en vragen gesteld. Zo wilde iemand weten hoe het zit als je verzekerd bent, of dan ook alles mogelijk is en of Uitvaartzorg de Schelp dan ook de uitvaart kan verzorgen? Janmaat zegt: 'Dat kan ongeacht waar je verzekerd ben. Mensen denken vaak dat ze vast zitten aan hun verzekering, maar de invulling van de uitvaart mag je laten verzorgen door wie je zelf wilt.'

Wie vragen heeft over afscheid nemen kan terecht bij de inloopspreekuren die worden georganiseerd, in navolging op de twee presentatieavonden. Het eerste inloopspreekuur is op woensdag 29 maart van 10.00-12.00 uur in WZC Jeroen. Donderdag 6 april is er van 10.00-12.00 uur een inloopspreekuur in Groot Hoogwaak. Bellen met vragen kan ook, dan kan naar Linda Janmaat, tel. 06-20667185.

De Schelp en Dagliefste houden inloopspreekuren. | Foto: PR