Guy Smith wordt ingesloten door Guytano dos Santos, Rodriques de Pina, Papito Marencia, Rodny Lopes Cabral van RVVH. | Foto: Ron van der Linder Foto:

RVVH houdt Noordwijk van zich af en wint

voetbal n Was er vorige week nog de euforie, deze keer was er voor Noordwijk grote tegenslag. Niet alleen werd kansloos verloren van RVVH, maar bovendien wacht Andries Wendt een schorsing en moest rots inde branding Amezrine opnieuw geblesseerd het veld verlaten. De toekomst ziet er daardoor wel somber uit.

Hoopvol vertrok de ploeg van Corneille richting Ridderkerk. Natuurlijk met het doel een overwinning te gaan behalen en daarmee in het spoor van koploper Ter Leede te blijven.
Maar er wachtte slechts tegenslag. In de wedstrijd tegen het strijdlustige RVVH kon Noordwijk nooit imponeren. Slechts Amezrine haalde zijn niveau en behoedde daarmee Noordwijk voor een grotere nederlaag.

Snelle achterstand

Noordwijk trad aan zonder de geschorste Bröcker en de geblesseerde James. Toch kreeg Noordwijk al snel de eerste kans via de inglijdende Wendt. Maar het bleek dat het niet gemakkelijk zou worden. RVVH hield Noordwijk onder druk en mede daardoor ontstond er een licht overwicht voor de Ridderkerkers. Wat door hen al na 5 minuten werd vertaald in een voorsprong: 1-0. Even later moest Amezrine redden na een oogstrelende vrije trap van doelpuntmaker Martha van RVVH. Noordwijk leek machteloos en RVVH volharde in strijdlust.

Achter de feiten aan

De roodwitten liepen gefrustreerd achter de feiten aan en dat vertaalde zich 5 minuten voor rust in een ondoordachte actie van Wendt. Voor de scheidsrechter aanleiding om met direct rood richting de waarschijnlijk koude douche te sturen.
Noordwijk bleek ook na rust nauwelijks verrassend te kunnen worden. Wel was er nog een mogelijke handsbal in de 16 maar de scheidsrechter oordeelde dat dit geen strafschop verdiende.
Na een uur verving Manuputty de moegestreden Gonçalves. Die overigens ook al tegen geel was opgelopen. Twee minuten later werd de knock down uitgedeeld door RVVH: 2-0. De strijd leek beslist, helemaal toen doelman Amezrine een kwartier voor tijd naar zij lies greep en hij geblesseerd het veld moest verlaten.

Ter Leede

Volgende week wacht op de Duinwetering de topper tegen Ter Leede. Die tegen Smitshoek op de valreep een gelijkspel uit het vuur sleepten. Bij winst blijven er kansen, bij verlies moet worden gevreesd dat promoveren heel erg moeilijk, zo niet onmogelijk wordt Ook al omdat Achilles zijn potje tegen Ajax gewoon won.

Kampioenschap glipt MSV Handbal uit handen

handbal n Zondag 19 maart speelden de dames van MSV handbal de laatste wedstrijd van het zaalseizoen in een direct duel tegen de nummer 1 van de poule, Olympia '72 uit Wassenaar.

De meegereisde supporters zagen en fris spelend MSV die steeds tegenstand probeerde te geven aan Olympia. Zij hadden geen scheidsrechter en daarom werd de coach als scheidsrechter gebombardeerd.
Daardoor leken de verhoudingen enigszins scheef te groeien en konden de dames van MSV niet langszij of op voorsprong komen. Het regende gele kaarten ook voor de vervangende coach van MSV.
De ruststand was 12-8 voor Olympia. De tweede helft was niet veel anders. Goede verdediging met mooie aanvallen resulteerden in fraaie doelpunten maar echt dichterbij konden de dames niet komen. Ondanks de doelpunten van Anne Schepens, Rozi Prins, Karin van der Berg en Joyce Godé was het duidelijk dat Olympia kampioen zou worden. De eindstand werd 17-12 voor de thuisploeg.
Toch mogen de dames van MSV Handbal terug kijken op een geslaagd zaalseizoen en een spreken van een welverdiende tweede plaats.
De dames van MSV treffen tijdens het veldseizoen ook weer de dames van Olympia en wellicht liggen dan de kaarten geheel anders.