Sten Goosen omspeelt de Keeper van de Meern en maakt 0-3. | Foto: Johanna Wever
Sten Goosen omspeelt de Keeper van de Meern en maakt 0-3. | Foto: Johanna Wever Foto:

SJC slaat na de rust toe en wint met 3-0

voetbal n De ploeg van Kees Zethof lijkt het verlies eerder tegen Heerenveen al weer ver achter zich te hebben gelaten. Onder moeilijk omstandigheden trad SJC op de Loenenseboslaan, in en tegen de Meern aan en sloeg na een doelpuntloze eerste helft in de tweede helft keihard toe.

De zwartwitten traden aan met de stormachtige wind tegen. En moesten toezien dat de Meern vaker in balbezit was. Zij verdedigden heel dicht op de man en probeerde daardoor SJC te ontregelen. Ze loerden daarbij op kansjes om via de omschakeling tot scoren te komen. Maar heel veel gevaar leverde dit voor SJC niet op. Pas in het laatste deel van de eerste helft werd het voor de verdediging wat moeilijker en moest keeper Schelvis zelfs een paar keer handelend optreden.

Na rust tapte SJC uit een ander vaatje en bleef niet meer afwachtend. Waarbij het vinden van een vrije man nog steeds moeilijk bleef omdat de Meern volharde in het dicht op de man blijven verdedigen. Daardoor leek de keus van Rick van Dijk een juiste. Van buiten de 16 gooide hij de bal vol in de wind. En hij zag het leer met een fraaie krul in het net verdwijnen: 0-1.

Vertrouwen

De voorsprong gaf SJC het vertrouwen dat het wel goed zou komen. En even later was het Goosen die de ruimte achter de verdediging indook. De attente Dandy Steenvoorden bediende hem op maat en de stugge aanvaller ronde fraai af: 0-2.
De wedstrijd leek toen al gespeeld maar af en toe moest de verdediging, waarin Verhoek na een blessure was teruggekeerd, toch alle zeilen bijzetten omdat de dwarrelwind voor onverwachte situaties zorgde.

Simpel

Het derde doelpunt voor SJC had ook alles met de wind te maken. Een uittrap van de keeper was bedoeld zijn aanvallers te bereiken. Maar de tegenwind besliste anders en daardoor viel de bal vanaf grote hoogte juist op het hoofd van Martijn Walter. Opnieuw dook Goosen snel in de ruimte achter de verdediging en controleerde ogenschijnlijk eenvoudig de diep gegeven bal van Walter. Het omspelen van de uitgelopen doelman oogde al even simpel: 0-3. Met deze stand kwam het eindsignaal en kon de terugreis naar Noordwijk in uitbundige sfeer worden afgelegd.

In de competitie bleef ADO'20 overeind tegen RKHVV maar omdat Woezik van de Bataven verloor bezet SJC nu de tweede plaats.
De inhaalwedstrijd van de concurrenten ADO '20 tegen Silvolde is aanstaande donderdag. Een gelijkspel zou SJC welkom zijn want daardoor zou er uitzicht blijven op een uniek competitieresultaat.

Zondag is er dan een thuiswedstrijd tegen Hoogland. Een ploeg die bepaald niet moet worden onderschat. Maar waartegen winst heel goed mogelijk is.