Sinds vrijdag is er een laagdrempelige sportmogelijkheid bij Reuring. | Foto: Joke van der Zanden
Sinds vrijdag is er een laagdrempelige sportmogelijkheid bij Reuring. | Foto: Joke van der Zanden Foto:

Sporten bij Reuring

buurtsport n Reuring is een algemene lokale voorziening op het sportcomplex Duinwetering gericht op de kwetsbare burger, jong en oud, met een hulpvraag. Mensen kunnen daar terecht op dinsdag en donderdag en sinds 17 maart ook op vrijdag om te sporten. Daar wordt druk gebruik van gemaakt.

Door Joke van der Zanden

Het doel van Reuring is om te luisteren naar mensen, wat zijn hun wensen, wat is er nodig om hen in hun kracht te zetten, op een laagdrempelige manier, zodat zij weer mee kunnen doen in onze samenleving. Op dinsdag en donderdag zijn er allerlei activiteiten bij Reuring op het gebied van knutselen, schilderen, bingo etc.

"We organiseren iedere keer iets anders", licht Els Troch toe, "We hopen dat hier op vrijdag weer nieuwe mensen op af komen. Afgelopen week kwamen er 50 mensen voor de bingo. Nu op de eerste dag dat de buurtsportcoaches er zijn komen er alweer 25 mensen en ik hoop dat dit aantal groeit. Op de laatste vrijdag van de maand wordt er naast sport ook yoga of massage verzorgd. Iedereen is welkom van 10.00 tot 14.00 uur. Ton Donders komt iedere vrijdag een pan verse maaltijdsoep maken. Dit keer is het kippensoep met brood. Daar moeten de sporters wel iets voor betalen".


Nieuw materiaal

"We zijn naar de Zorg Totaal-beurs in Utrecht geweest en hebben daar veel mooi speelmateriaal gezien. We hopen dat sponsoren ons bij de aanschaf van dit materiaal tegemoet kunnen komen. Verder zijn we hard bezig om een belcirkel op te zetten voor mensen die alleen wonen. De boodschappenservice kan nu ook op vrijdag actief zijn. Het is hier drie dagen in de week een heel sociaal gebeuren", lacht Els.

Iedere vrijdag komen de BuurtSportCoaches, Leonard van Utrecht en Jeroen Augustinus. "We helpen bij de gezamenlijke spelen maar de mensen kunnen ook zelf een circuitje doen. Je kunt badminton spelen, pijl en boogschieten, ballen gooien of lekker bezig zijn met de Treax Pads. Hier in de gang kunnen we niet veel opzetten. Vanaf 1 april maken we van 12.00 tot 13.00 uur gebruik van de sporthallen en zetten we een groter circuit op".