Een trotse Krijn van der Bent te midden van vier van zijn geweldige meiden. | Foto: Joke van der Zanden
Een trotse Krijn van der Bent te midden van vier van zijn geweldige meiden. | Foto: Joke van der Zanden Foto:

Krijn van der Bent is gekozen als de 'Sterkste Schakel'

publieksprijs n Keurslager Krijn van der Bent kreeg op vrijdag 10 maart tijdens de veertiende editie van de Sterkste Schakel in Grand Hotel Huis ter Duin voor zijn bedrijf de overall publieksprijs uitgereikt. Eén van de mooiste prijzen die je als bedrijf graag wilt winnen.

Door Joke van der Zanden

De Sterkste Schakel Trofee is de Rijnlandse ondernemingsprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming van de regio Rijnland. Eerst wordt je aangedragen door collega bedrijven uit de regio en dat is heel bijzonder. Ongeveer 60 bedrijven kwamen daaruit naar voren. Vervolgens neemt de jury de beoordeling over en nomineert de bedrijven waarvan niet alleen de eigenaar maar ook alle medewerkers worden beoordeeld op service, klantgerichtheid en verantwoordelijkheid voor de uitstraling van het bedrijf.

"Het was de eerste keer dat we deelnamen en we winnen de overall publieksprijs", lacht een enorm trotse Krijn van der Bent. "Juist die publieksprijs is voor ons belangrijk, dat zijn onze klanten en daar doen we het voor. In het juryrapport stond dat ons brede assortiment, de uitstraling en de service aan onze klanten doorslaggevend was. In totaal heeft het publiek ongeveer 16.000 stemmen uitgebracht waarvan wij 12% van de stemmen hebben binnengehaald. Volgend jaar zit ik zelf in de jury."

"Als onze klanten vragen van: waar komt het vlees vandaan en hebben de beesten een goed leven gehad? Daar kan ik volmondig ja op zeggen. Op een weiland achter Beuk hebben wij onze eigen runderen lopen. Die worden verzorgd door mester Kees Westgeest. Ze staan lekker in de wei en krijgen alleen natuurlijke voeding. Wat we aan vlees tekort komen halen we bij onze vaste leverancier in de Ardennen daar hebben de runderen ook de ruimte. Ik heb 16 jaar geleden deze slagerij overgenomen en sinds 13 jaar zijn we een Keurslagerij. Mijn broers en mijn moeder werken ook in de zaak. Ik heb een geweldig personeelsteam. Met z'n allen bedienen we per week zo'n 2500 klanten. De mensen zijn tegenwoordig bezig met gezond en diervriendelijk eten en dat kunnen wij leveren", aldus Krijn.