Een bewoner op een ronddraaiend bed in Droomdal. | Foto Joke van der Zanden
Een bewoner op een ronddraaiend bed in Droomdal. | Foto Joke van der Zanden Foto: Joke van der Zanden

Veel activiteiten NLdoet voor 's Heeren Loo

nldoet n Het Oranje Fonds organiseerde op 10 en 11 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen de handen uit de mouwen te steken. Bij 's Heeren Loo is men erg blij met deze vrijwilligers.

Door Joke van der Zanden

Onder de namen NLdoet, Aruba Doet, Bon Doet, CURA Doet, Statia Doet en SXM Doet (St. Maarten) onderstrepen deze zes initiatieven het belang van vrijwilligerswerk én vrijwilligers in heel het koninkrijk. Ons Koningspaar zet zich jaarlijks in voor NLdoet en wij kunnen hier een voorbeeld aan nemen.

"Bij 's Heeren Loo mochten alle woningen en dagbestedingsafdelingen klussen indienen waar ze zelf niet aan toe komen, maar die ze wel graag gerealiseerd wilden zien. De klussen varieerden van onder andere het verven en opknappen van de snoezelkamers, wandelen met de bewoners die in een rolstoel zitten, pannenkoeken bakken tot een high tea. De beloning is groot want je ziet veel blije gezichten bij de bewoners. We hadden veel klussen aangemeld, maar helaas waren er niet genoeg vrijwilligers. Het hele jaar door werken wij met vrijwilligers en bezoekvrijwilligers. Er zijn ook bedrijven die zich met hun werknemers willen inzetten voor sociale activiteiten en organiseren voor de bewoners leuke dagen", legt Patricia de Langen, coördinator vrije tijd en vrijwilligers uit. "Vrijwilligers zijn altijd welkom en kunnen zich aanmelden via 06-11318002".

Bastiaan Scheepens is manager zorg bij de Giraffelaan 10, waar jongeren wonen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. "Het Oranjefonds heeft een aantal klussen ondersteund met een eenmalige financiële bijdrage. In Droomdal, één van de snoezelruimtes, staan ronddraaiende bedden, waterbedden en een ballenbak. De ruimte is schemerig met aangepast licht en muziek zodat onze bewoners zich daar lekker kunnen ontspannen".

Intussen wordt er in een andere ruimte shantala massage gegeven en vertrekken een aantal enthousiaste jongeren in een rolstoel, met vrijwilligers voor een ritje over het terrein.

Afbeelding