Stephen van Es presenteert het nieuwe drukwerk van Noordwijk Marketing. | Foto: Joke van der Zanden
Stephen van Es presenteert het nieuwe drukwerk van Noordwijk Marketing. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Joke van der Zanden

Opening bad- en sportseizoen

opening n Onder grote belangstelling werd vrijdag 10 maart tijdens een bijeenkomst van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging in het Zuiderbad het bad- en sportseizoen feestelijk geopend.

Door Joke van der Zanden

Een trotse Stephen van Es presenteerde niet alleen een mooi programma maar ook het tweetalige nieuwe drukwerk van Noordwijk Marketing. "Ik kom net van een beurs in Berlijn en heb goede zaken gedaan voor Noordwijk en vandaag nog een samenwerkingscontract voor Marketing ondertekend met de bollengemeenten. De eerste exemplaren van het nieuwe drukwerk overhandig ik graag aan de voorzitter van het Ondernemersfonds. Veel jaarlijkse evenementen komen eraan, maar ook Cirque des Dunes en een nieuw strandtheater", aldus Steven.

Sport verbindt

Voor sport is wethouder Gerben van Duin altijd direct enthousiast te krijgen. "Ik heb het stokje van Marjolijn van der Jagt overgenomen na de viering 150 jaar badplaats. Het sportjaar wordt een grote klus. Sinds we European City of Sport 2017 zijn worden we overspoeld door allerlei organisaties, verenigingen en topsporters die naar Noordwijk willen komen. Het lijkt wel of Noordwijk herontdekt is. We hadden vorig jaar veel succes met de Life Saving. Dit jaar wordt er weer zand op de Kon. Wilhelmina Boulevard gegooid voor sportactiviteiten waar hotels en winkeliers van profiteren. We hebben 17 en 18 maart Obstacle Run, 21 april Koningsspelen, 5 tot en met 7 mei de Yuki Master strandvissen, 12 mei een congres van vrouwen en jongeren in voetbalbesturen, 24 mei het 4x4 voetbaltoernooi, 27 mei KNVB bekerfinale jeugd, 29 mei tot en met 1 juni avondvierdaagse, 3 tot en met 5 juni Kite Board Open, vanaf 15 juni Star Balm Strandlopen, 17 juni Prof Ladies Classics, 17 juni Beach Tennistoernooi, 24 juni Beach Korfbaltoernooi, 15 juli Sunset Walk, 16 juli 10 van Noordwijk, 17 tot en met 31 juli WK Hobiecat, 6 augustus EK Damesvoetbal, 9 september Elfstrandentocht, 23 en 24 september EK tour Beachflags, 8 oktober. Beach Battle, 1 en 2 november Nationaal Sportcongres, 5 november Beach Duatlon en Beach Marathon. En dat is niet alles. We zijn met veel zaken bezig", lacht Gerben.