In de bieb kan men naast boeken ook voor computerhulp terecht. | Foto: Cor de Mooy
In de bieb kan men naast boeken ook voor computerhulp terecht. | Foto: Cor de Mooy Foto:

Elke dinsdag is DigiDinsdag in de Bibliotheek Bollenstreek

bieb n Voor alle vragen over internet, smartphone of tablet, kun je op DigiDinsdag in de bibliotheek terecht. In maart geven we ook informatie over hulp bij het invullen van je belastingaangifte.


Weten hoe je een DigiD aanmaakt en gebruikt? Een app downloaden op je tablet? Facebook eens een keer proberen? Een boek lezen op de e-reader of suggesties ontvangen voor leuke websites? Dat kan op DigiDinsdag! Een team van vrijwilligers staat elke dinsdagmiddag klaar om jou te helpen.

Iedereen is welkom tijdens DigiDinsdag. Deelname is gratis en je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn.

Belastingaangifte

In maart geeft de bibliotheek 55-plussers als extra service informatie over hulp bij het invullen van je belastingaangifte. Indien gewenst kunnen we je doorverwijzen naar een belastinginvuller van de samenwerkende seniorenbonden in Noordwijk die kan helpen bij het doen van de aangifte. Om voor deze hulp in aanmerking te komen, moet men ouder zijn dan 55 jaar en mag het inkomen niet hoger zijn dan € 35.000 (alleenstaande) of € 50.000 (voor gehuwden en samenwonenden). Voor deze extra service betaalt men € 12, Wil je zelf aangifte doen, maar heb je thuis geen computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek. Hier kun je voor je aangifte voor de inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen gratis een computer gebruiken. Ook kun je hier je belastingaangifte printen. Deze service is ook gratis als je geen lid bent van de Bibliotheek.
Deze dienstverlening vindt plaats in het kader van een convenant dat Koninklijke Bibliotheek (KB) en Belastingdienst in 2016 sloten. Bijna alle 800 vestigingen van bibliotheken in Nederland geven gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken gratis cursussen over dit onderwerp. Ook bieden we in samenwerking met maatschappelijke organisaties hulp bij het invullen van (online) belastingaangiften en/of houden we belastingspreekuren.

Elke dinsdag is DigiDinsdag Noordwijk van 14.00 tot 16.00 uur in de bieb aan de Akkerwinde 1A. Toegang gratis.