V.v. Noordwijk komt volgende week uit in de returnwedstrijd tegen Ajax. | Foto: Ron van der Linden Foto: Cor de Mooy

Weekend met heel veel winst voor Noordwijk

voetbal n De supporters van Noordwijk kon je zaterdag herkennen aan de brede lach op hun gezicht. Niet alleen werd de bekerwedstrijd tegen Zwaluwen in hun voordeel beslist. Maar zij zagen daarnaast de concurrenten in de competitie in hun inhaalwedstrijden belangrijke punten verspelen.

V.v. Noordwijk, kennelijk met de focus op de competitie, begon bij Zwaluwen in een speciale bekeropstelling. Gewaardeerde wisselspelers kregen van Corneille gelegenheid om in deze speciale wedstrijd hun kwaliteiten nog eens te etaleren.
Goncalves, Bröcker, Hoogerwaard, Westdijk en doelman Amezrine keken bij aanvang toe vanaf de bank.

Mogelijkheden

Noordwijk wilde, zo bleek, wel zo aanvallend mogelijk te spelen Maar waren daarnaast beducht om een tegengoal te incasseren. Al snel was er een eerste mogelijkheid voor Borsboom maar zijn inzet vloog net over. Noordwijk oogde balvaster maar de hartstochtelijke inzet van Zwaluwen zorgde ervoor dat het een echte wedstrijd bleef. Waarbij zich over en weer mogelijkheden voor deden. Juist vlak voor rust kreeg eerst Zwaluwen een mogelijkheid uit een vrije trap. En niet veel later kwam er voor Noordwijk een identieke gelegenheid om te scoren. Maar beide keren werd het net niet gevonden.
Na de rust bracht Corneille de routine van Gonçalves binnen de lijnen. Om via hem te pogen meer ruimte voor diepgang te creëren. Noordwijk bleef verdedigend ogenschijnlijk eenvoudig overeind. Bleef in de combinaties de betere ploeg maar kon aanvallend nauwelijks potten breken.

Geen verlenging

Met in de slotfase Westdijk voor James poogde Noordwijk de zaak te forceren. Maar ook hij zag geen kans de overwinning binnen te slepen. Na 93 minuten voetbal restte de loterij van een strafschoppenserie omdat de bekercompetitie geen verlenging meer kent. Veertien penalty's verder was Noordwijk de winnaar omdat Zwaluwen de 7e poging op de lat uiteen zag spatten.
Volgend jaar mag Noordwijk daardoor in ieder geval weer eens meedoen in de 'grote KNVB-beker'.

Ajax

Naast het bekerprogramma waren er ook de inhaalwedstrijden in de competitie. Grote concurrent Achilles verloor met niet minder dan 3-0 van Breukelen. Spijkenisse verloor met 1-0 van Smitshoek en Ajax, tegenstander van Noordwijk volgende week, verloor met 3-1 van DSF.
Dat betekent dat Noordwijk met meer perspectief het laatste deel van de competitie kan afwerken. Met nog 9 wedstrijden te gaan is er nog heel veel mogelijk. Zaterdag dus de thuiswedstrijd tegen Ajax, dat eerder Noordwijk een op een afstraffing trakteerde. Mogelijk geeft dat de juiste motivatie om nu de winst in Noordwijk te houden.