| Foto: PR
| Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Tennisjeugd bezoekt ABN-AMRO-toernooi

tennis n Woensdag 15 februari verzorgden de trainers van PURE Tennis voor hun leerlingen van TV de Boekhorst en TC Noordwijk een onvergetelijk uitje.

Met maar liefst 50 kinderen bezochten ze de Kids Day van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy, Rotterdam. Naast het bekijken van de wedstrijden van de topspelers werden er speciaal voor de kinderen allerlei leuke tennisspelletjes en clinics georganiseerd. Na een leuke middag vertrokken de kinderen met prijsjes en handtekeningen van topspelers weer met de bus, met dank aan Brouwer's Tours, richting de Boekhorst, waar ze de dag afsloten met lekkere patatjes.


Sparta Genootschap maakt bijzondere trip

voetbal n De in Noordwijk woonachtige Voorhouter Hans van den Berg is niet alleen een fanatiek organisator van het Torenklim project of het Klokkenluidergilde.

Hans is tevens voetbalsupporter van het Rotterdamse Sparta. Daardoor is hij oprichter van Sparta Genootschap Bollenstreek waarvan vele bekende en onbekende Noordwijkers lid zijn. Hieronder zijn ook de voormalig Sparta-spelers Anton Marijt en Bram Marbus. Dit weekend werden de Noordwijkers van dit genootschap ingehuurd om Sparta te ondersteunen in de strijd tegen degradatie. Een volle touringcar van de Koninklijke Beuk vertrok zondagmiddag vanaf het kerkplein. Om de wedstrijd Sparta-Groningen op het Kasteel van dichtbij te volgen.

Met de steun van het Genootschap bleken de Spartanen niet verder in staat te zijn dan een gelijkspel af te dwingen. In wel een amusante wedstrijd met strijd, passie en veel enthousiaste supporters. Wat bij elkaar voldoende bleek om de terugreis naar Noordwijk met gepast amusement te volbrengen. Heerlijke toastjes en kaas van Peter den Elzen, een biertje van de organisator en nog een afzakkertje bij café Thomas zorgde er voor dat een heerlijke middag sport kon worden bijgetekend in de lijst van geslaagde evenementen van het genootschap.