Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Lampe Berger, meer dan 100 jaar geschiedenis

diffusie n Het was in 1898, toen het ongelofelijke verhaal van Lampe Berger begon. Om het belangrijkste probleem van zijn tijd aan te pakken, de steriliteit in ziekenhuizen, vond apotheker Maurice Berger in 1898 het diffusiesysteem met katalyse uit en vroeg er octrooi op aan.

De revolutionaire technologie, die de atmosfeer van afgesloten ruimten zuiverde, gaf hem het lumineuze idee om er parfum aan toe te voegen. Het werd al snel in privéwoningen gebruikt, waardoor het bedrijf Lampe Berger ontstond.

Waar gewone luchtverfrissers alleen een geur verspreiden, zuivert Lampe Berger eerst de lucht van onaangename luchtjes zoals rook-, kook- en dierenluchtjes, en verspreidt dan desgewenst een aangenaam parfum.

Van begin af aan heeft Lampe Berger zich verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis als doel gesteld. Lampe Berger, opgericht in 1898 om de lucht in ziekenhuizen te zuiveren, is nu een ander tijdperk ingegaan en schept een wereld waarin ongewenste geuren worden vernietigd en plaatsmaken voor een delicaat geparfumeerde atmosfeer.

Waar andere luchtverfrissers een geur verspreiden die zich mengt met de omgevingslucht, zuivert Lampe Berger eerst en geeft dan desgewenst een parfum af.

Lampe Berger is dankzij het wereldwijd gepatenteerde Air Pur systeem 3C in staat om door een uniek proces, namelijk door katalytische verbranding onder hoge temperaturen, een halt toe te roepen aan verspreiding van bacteriën en draagt zo bij aan een zuivere en aangename atmosfeer.

De Lampe Berger is te koop bij The Good Life Living & Interiors Hoofdstraat 84, tel. 3649669 en The Good Life Living, Hoofdstraat 68, tel. 3613718.


Politie: 'Laat niemand binnen wat ze ook verzinnen'

babbeltrucs n Een smoesje over autopech kwam een 81-jarige inwoner van Lisse duur te staan. De hulpvaardige man had niet door dat de twee geraffineerde oplichters die zich op slinkse wijze naar binnen wisten te praten, het hadden voorzien op zijn geld en sieraden. Laat u niets op de mouw spelden en laat niemand binnen wat ze ook verzinnen.

Oplichters zijn er in alle soorten en maten: van vriendelijk ogend tot vertrouwenwekkend, van man tot vrouw en van jong tot oud. Kortom: u kunt ze niet vooraf herkennen. Ze bellen aan en stellen zich voor als medewerkers van de thuiszorg of het energiebedrijf of als nieuwe buur. Ze kunnen u om hulp vragen, bijvoorbeeld geld voor benzine of een taxi, maar het kan ook zijn dat ze u iets willen aanbieden. Ze vertellen dat ze bloed komen prikken, komen een taart brengen of willen graag zien hoe u uw huis heeft ingericht. Soms leggen ze al op straat of in de supermarkt contact en komen dan of dezelfde dag of een paar dagen later aan deur met het smoesje dat het zo'n leuk gesprek was. Laat u echter niet foppen, want ze willen maar één ding en dat is bij u binnenkomen. Eenmaal binnen zorgt de dader - soms zijn het er meer - dat u wordt afgeleid. Wanneer hij of zij weer weg is, ontdekt u dat uw bankpas, geld of sieraden verdwenen zijn.

'Kleingeld'

Ook op straat is het oppassen geblazen. Eind vorig jaar verloor een 81-jarige vrouw haar gouden horloge door een slinkse babbeltruc aan het Alphons Diepenbrockhof. Een onbekende man sprak haar in gebrekkig Duits aan en legde muntgeld in haar hand. De man vroeg haar hoeveel de muntstukken waard waren en pakte haar pols vast. Later bemerkte het slachtoffer dat haar horloge weg was. Vermoedelijk zijn op deze manier nog veel meer ouderen beroofd van hun sieraden.

Waarschuw ouderen

Iedereen kan helpen om het oplichters zo lastig mogelijk te maken. Vertel uw ouders, grootouders of oudere buren dat er regelmatig babbeltrucs plaatsvinden. En dat het helemaal niet onbeleefd is om onbekenden niet binnen te laten. Vooral als ze voelen dat er iets niet klopt. Adviseer ze om in dat geval ook direct de politie te bellen via alarmnummer 112.

Wees alert op babbeltrucs. | Foto: PR