| Foto: PR
| Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Meiden gezocht voor basketballteam

basketbal n Het basketballteam van meiden van 12-14 jaar uit de Bollenstreek zoekt nieuwe leden.

Ze trainen twee keer in de week; op woensdag in Voorhout en op donderdag in Noordwijk. Doe gratis drie keer mee. Je hoeft niet goed te kunnen basketballen en je hoeft ook niet lang te zijn! Het team is samengesteld uit leden van MSV uit Noordwijk, Forwodians uit Voorhout en The Jump uit Noordwijkerhout. Interesse? Bel of mail naar trainer Paul de Ruijter 06-14318127, paulkato91@gmail.com


Weer klein verlies voor tafeltennissers TOV

tafeltennis n TOV moest het deze week opnemen tegen Rijnsoever uit Katwijk en trad aan met Jos de Kremer, Michiel van der Klugt en Ingrid Hoek.

De Kremer speelde de openingspartij en verloor nipt in 5 games van Bruinen. Daarna bracht Michiel van der Klugt de stand weer in evenwicht door in 4 games te winnen van Baars. Rijnsoever kwam echter weer voor te staan omdat Hoek niet opgewassen tegen het vaste spel van van Duijvenbode.
Het volgende dubbelspel wisten Hoek en van der Klugt te winnen in 5 games waarmee de stand weer gelijk werd 2-2.
In het vervolg wisten achtereenvolgens De Kremer, Hoek en Van der Klugt niet tot scoren te komen, hoewel van der Klugt dichtbij winst was. Na een 2-0 voorsprong gaf hij het toch nog uit handen tegen van Duijvenbode. Stand dus 5-2 voor de Katwijkers.
Gelukkig kon Ingrid Hoek daarna wat terug doen door haar winstpartij op Baars. De Kremer kon deze avond geen punt scoren want ook zijn laatste partij tegen van Duijvenbode ging verloren.
Michiel van der Klugt won in de slotpartij gemakkelijk van Bruinen in 3 games. Eindstand Rijnsoever-TOV: 6-4.

De volgende wedstrijd is vrijdag 17 februari. TOV speelt dan thuis tegen ATTC uit Alphen aan den Rijn.


Dames MSV blijven in overwinningsroes

handbal n Zondag speelden de dames senioren de returnwedstrijd tegen HVOS. Met nog 4 wedstrijden voor de boeg staat MSV nu 3e in de poule. De wedstrijd van HVOS op 27 november werd met 16-12 verloren maar gezien de winning mood zou deze wedstrijd ook een uitdaging moeten worden om te winnen.

Dat de competitie een bloedstollend einde krijgt zit er voor MSV zeker wel in, omdat de in laatste wedstrijd misschien wel om het kampioenschap zou kunnen gaan. Maar zo ver was het nog niet en stond HVOS als tegenpartij in de zaal op de dames te wachten. Het werd een zenuwslopend en nagelbijtende wedstrijd.

Het was Karin van der Berg die de score voor MSV opende gevolgd door een regen van doelpunten van HVOS voordat MSV weer wat terug kon doen. Mede door doelpunten van Rozi Prins, Joyce Godé, Emma Schepens en Kimberley Zuidhoek kwamen de dames weer in de buurt.
Prima sluitende verdediging en goed overspelen bij de aanval resulteerden in fraaie spelmomenten. De ruststand was 10-12 voor HVOS.
De tweede helft was een kopie van de eerste helft een gelijk opgaande strijd. Mooie aanvallen met goed overspelen zorgden voor een leuke wedstrijd om te zien vanaf de tribune.


Nu was het MSV die initiatief nam en de doelpunten maakten, op gelijke hoogte kwam en een voorsprong kon maken. De 2 penalty's die werden toegekend aan MSV werden netjes gescoord.


De verdediging zat pot dicht en de keepster was in veel gevallen het sluitwerk. De eindstand was nipt, maar verdiend voor de goed spelende dames van MSV 18-17. Het laatste doelpunt kwam op naam van Anne Schepens.

Op 19 februari spelen de dames nog een belangrijke wedstrijd tegen DIOS, nu maar duimen hier ook weer een leuke en spannende wedstrijd gespeeld kan worden.