Raymond Manuputty en Martijn le Conge willen Bradley el Idrissi de bal afspelen. | Foto:Ron van der Linden Foto: Cor de Mooy

Noordwijk sleept winst uit het vuur in Gouda

Voebal n Jodan Boys uit, altijd lastig. Dit cliché geldt voor Noordwijk al vele jaren. De stugge Gouwenaren hebben de reputatie het de rood-witten altijd lastig te maken En dat was deze keer ook zeker het geval.

Goede omstandigheden op het kunstgras van Jodan Boys. Met Noordwijk op oorlogssterkte al moest de niet helemaal fitte Denzel James op de bank plaats nemen. Het leek erop dat Corneille er op had gehamerd geen vroege tegengoals te incasseren. En Jodan Boys keek in het begin eveneens de kat uit de Boom. Supporters zagen schaarse kansjes, waarvan de kopkans van Lomis een voorbeeld was, maar nog geen flitsend aanvalsspel. Jodan Boys zag pas halverwege de eerste helft kans om Amezrine nadrukkelijk tot actie te dwingen.

Opluchting

Terwijl het eigenlijk spannender dan fraai was bleek Noordwijk wel in staat om wat meer aanvallende druk te zetten. En na ruim een half uur bracht dat de gewenste opluchting. Tjeerd Westdijk deed dat waarvoor hij naar Noordwijk is gehaald, scoren. Een oogstrelende actie werd afgerond met een fraaie lob: 0-1. Niet veel later deed zich voor de spits nog een kansje voor maar deze keer zonder het gewenste resultaat.
Jodan Boys zocht nadrukkelijk naar de tegentreffer door het middenveld vaak over te slaan en vond deze vijf minuten voor rust. Een kanonskogel van Jansen verraste de kansloze Amezrine: 1-1

In de rust zag de voor deze middag vrouwelijke scheidsrechter met de exotische naam Shukrula dat een van de grensrechters onwel werd. Met een vervanger werd wat later dan bedoeld aan de 2e helft begonnen.

Goed begin

Een tweede helft die voor Noordwijk heel gunstig begon. Binnen 5 minuten was het 1-2. Deze keer was het Borsboom die vanuit een corner het net liet bollen.
Terwijl het weer er ook niet beter op werd bleken beide ploegen ook niet in staat voor veel opwinding te zorgen. Natuurlijk bleef het spannend omdat Jodan Boys opportunistisch de lange bal bleef spelen waarbij zich steeds onverwachte situaties voor deden. Met Hoogerwaard voor Mitchel en Wendt voor Manuputty bleef Noordwijk behoedzaam voetballen en de voorsprong koesteren. En in de laatste 10 minuten mocht James Westdijk vervangen en proberen met snelle aanvallende acties het alles of niets offensief van Jodan Boys te ontregelen. En dat lukte aardig waarbij zich nog een aardige kans voor Dorothea voor deed. Maar uiteindelijk kwam het eindsignaal en werd de winst door de Noordwijkers opvallend uitbundig gevierd.

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Hoek op het programma. Hoek blijkt ook vaak een moeilijke tegenstander, met veel accent op de verdediging, die deze week met 1-1 gelijkspeelde tegen Swift.